Ποιοι celebrities υποστηρίζουν την Kamala Harris;

Ποιοι είναι οι επώνυμοι που δηλώνουν ανοιχτά την υποστήριξή τους στην υποψήφια πρόεδρο της Αμερικής;

Parallaxi
ποιοι-celebrities-υποστηρίζουν-την-kamala-harris-639862
Parallaxi

Στον αγώνα της, η Κάμαλα Χάρις για την διεκδίκηση της προεδρίας της Αμερικής, δεν έχει στο πλευρό της μόνο ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών των Η.Π.Α, που την ακολουθούν φανατικά και πιστά σε όλες της τις ομιλίες. Στο πλάι της, έχουν ταχθεί και αρκετοί επώνυμοι καλλιτέχνες, οι οποίοι έχουν δηλώσει (και συνεχίζουν να το κάνουν), την αμέριστη συμπαράστασή τους, στον πολιτικό αγώνα που καταβάλλει τους τελευταίους μήνες.

Ariana Grande

Μέσα σε λιγότερο από μια ώρα αφού δημοσίευσε ο Biden την υποστήριξή του στην Κάμαλα Χάρις, η δημοφιλής τραγουδίστρια το αναδημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, παροτρύνοντας τους ακολούθους της να ψηφίσουν, συμπεριλαμβάνοντας έναν σύνδεσμο που οδηγούσε στην επίσημη σελίδα του Headcount.

ariana grande

(Η τραγουδίστρια σε πρόσφατο SNL)

Μπάρμπαρα Στρέιζαντ

Η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ υπερασπίστηκε σθεναρά την κυβέρνηση Μπάιντεν-Κάμαλα,  πριν δηλώσει την υποστήριξή της στην Κάμαλα Χάρις. «Ο Τραμπ είναι ένας παθολογικός ψεύτης που ψεύδεται τόσο εύκολα όσο αναπνέει», έγραψε. «Η Κάμαλα Χάρις θα συνεχίσει το έργο του Τζο Μπάιντεν και θα είναι μια σπουδαία πρόεδρος».

Beyonce

Η δημοφιλής τραγουδίστρια, υποστήριξε την Harris καθορίζοντας τη χρήση του τραγουδιού της «Freedom» κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψη της πολιτικού στα κεντρικά γραφεία της εκστρατείας της, στις 22 Ιουλίου 2024. Το CNN επιβεβαίωσε ότι η σούπερ σταρ έσπευσε να δώσει την έγκρισή της, δίνοντας το πράσινο φως για να χρησιμοποιήσει το κομμάτι για την καμπάνια της λίγες ώρες πριν αποχωρήσει η Χάρις.

Την ίδια ώρα, κατά την επίσκεψή της στο Χιούστον, σε ένα γεμάτο στάδιο 22.000 θέσεων, η Κάμαλα Χάρις κάλεσε στη σκηνή την Beyonce, μετά τις ομιλίες της μητέρας και της αδελφής της σχετικά με τις αμβλώσεις.

«Δεν είμαι εδώ ως διάσημη. Δεν είμαι εδώ ως πολιτικός. Είμαι εδώ ως μητέρα», τόνισε η 43χρονη σούπερ σταρ.

«Μια μητέρα που ανησυχεί για την τύχη του κόσμου στον οποίο τα παιδιά μου και τα παιδιά μας ζουν. Έναν κόσμο στον οποίο θα έχουμε την ελευθερία να ελέγχουμε τα σώματά μας», πρόσθεσε.

Billie Eilish & Finneas

Την Εθνική Ημέρα Εγγραφής Ψηφοφόρων 2024, η Billie Eilish και ο Finneas προέτρεψαν τους θαυμαστές να ψηφίσουν τhν Harris, για να κερδίσουν ενάντια στους «εξτρεμιστές» και «την επικίνδυνη ατζέντα του Project 2025».

«Ψηφίζουμε την Kamala Harris και τον Tim Walz, επειδή αγωνίζονται για να προστατεύσουν την αναπαραγωγική μας ελευθερία, τον πλανήτη μας και τη δημοκρατία μας», λέει ο τραγουδιστής του «Bad Guy». «Ψηφίστε σαν να εξαρτάται η ζωή σας από αυτό», προσθέτει η Eilish στο κλιπ. «Επειδή το κάνει».

Bruce Springsteen

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν βγήκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Πέμπτη (3 Οκτωβρίου) για να ανακοινώσει επίσημα ότι στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, θα ψηφίσει για το ψηφοδέλτιο της Κάμαλα Χάρις και του Τιμ Γουόλζ.

Cardi B

H Cardi B ήταν για την Harris, πολύ πριν εγκαταλείψει ο Biden. Τον Ιούνιο, είπε στους ακολούθους της σε ζωντανή μετάδοση: «Νιώθω ότι ήταν πολύ εγωιστικό για τον Μπάιντεν… να συνεχίσει να θέτει υποψηφιότητα για πρόεδρος».

«Θα έπρεπε να είχαν δώσει τη σκυτάλη στην Καμάλα», πρόσθεσε τότε. «Αυτή ήταν η τέλεια στιγμή για εκείνη».

Μετά την απόσυρση του Μπάιντεν, ο ράπερ καυχήθηκε στο Instagram: “ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΕΞΥΠΝΑ ΜΕ!!! Σας είπαν ότι η Καμάλα θα έπρεπε να είναι η υποψήφια για το 2024. Όλοι προσπαθείτε να “παίξετε” την εκπαίδευση του Μπρονξ, μωρό μου αυτό που κάνω!!”

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cardi B (@iamcardib)

Carol King

Αφού στάθηκε σθεναρά στο πλευρό του Μπάιντεν μέχρι να ανακοινώσει το τέλος της υποψηφιότητάς του, η Κάρολ Κινγκ έσπευσε να εκφράσει την υποστήριξή της στην Χάρις. «Σωστός άνθρωπος. Την κατάλληλη στιγμή», έγραψε, κοινοποιώντας μια προηγούμενη φωτογραφία της να ποζάρει με το νέο φαβορί των Δημοκρατικών.

Τον Αύγουστο, η King επίσης κάλεσε 34.000 θαυμαστές της Taylor Swift σε μια εικονική κλήση Swifties for Kamala, όπου ενθάρρυνε τους ψηφοφόρους να προσφερθούν εθελοντικά για την εκστρατεία και τραγούδησε ένα απόσπασμα του “Shake It Off”.

Charly XCX

H Charli XCX ενεπλάκη απλά γράφοντας στο Twitter “kamala IS brat”, καταλύοντας μία από τις πρώτες διαδικτυακές πρωτοβουλίες της εκστρατείας Harris: ανοίγοντας μια σελίδα Harris HQ στο X και κάνοντας την εικόνα του banner μια παρωδία του εξωφύλλου του άλμπουμ Brat, της βρετανικής ποπ σταρ.

John Legend

«Είμαι τόσο έτοιμος να εργαστώ για να βοηθήσω να ενωθεί ο φιλοδημοκρατικός συνασπισμός για να απορρίψει το αυταρχικό, καταπιεστικό Σχέδιο 2025 του Τραμπ και να εκλέξει την Κάμαλα Χάρις ως πρόεδρό μας», έγραψε ο Τζον Λέτζεντ σε μήνυμα που κοινοποιήθηκε στο Instagram μετά την έγκριση του Μπάιντεν για τον αντιπρόεδρό του. «Είναι έτοιμη για αυτόν τον αγώνα και είμαι ενθουσιασμένος που θα τη βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ».

Αργότερα, ο τραγουδιστής-τραγουδοποιός ερμήνευσε το “Let’s Go Crazy” του Prince με τη Sheila E. στο DNC.

Ο rock star του θρυλικού συγκροτήματος υποστήριξε τον αντιπρόεδρο σε μια ανάρτηση στο Instagram στις 11 Οκτωβρίου με το “The People’s House”, τη συνεργασία του Bon Jovi με το The War and Treaty. «Η αλήθεια μετράει. Και η αλήθεια είναι ότι την ημέρα των εκλογών θα ψηφίσω @KamalaHarris και @TimWalz επειδή πιστεύω στη δύναμη του εαυτού μας, όχι του εαυτού μου», έγραψε. «Έχω γράψει ένα τραγούδι που μας θυμίζει ότι από τους πολλούς, είμαστε ακόμα ένα».

Eminem

Σε πρόσφατη ομιλία-καμπάνια της Κάμαλα Χάρις στο Ντιτρόιτ, ο superstar της ραπ σκηνής Eminem, ο οποίος μεγάλωσε στην περιοχή, εξέφρασε την υποστήριξή του στην υποψήφια πρόεδρο, στρέφοντας τα πυρά του προς τον αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ, αναφέροντας:

“Δεν νομίζω ότι θέλει κάποιος μια Αμερική όπου οι άνθρωποι θα ανησυχούν διαρκώς μήπως τιμωρηθούν ή για το τι θα τους συμβεί αν γνωστοποιήσουν δημόσια τη γνώμη τους”.

“Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις υποστηρίζει ένα μέλλον για αυτή τη χώρα όπου αυτές οι ελευθερίες και πολλές άλλες θα προστατεύονται και θα υποστηρίζονται”, πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Eminem.

Την ίδια ημέρα, λίγο μετά τον Eminem, ανέβηκε στη σκηνή ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, ξεκινώντας να…ραπάρει στίχους του πασίγνωστου τραγουδιού του ράπερ “Lose Yourself”.

Επιπλέον, οι μουσικοί Lizzo και Usher, έκαναν εκστρατεία για την Κάμαλα Χάρις, στις πολιτείες Michigan και Georgia, αντίστοιχα. Η Lizzo αναφέρθηκε σε μια υποτιμητική ατάκα για το Ντιτρόιτ από τον Trump στην ομιλία της: «Λένε ότι αν κερδίσει η Kamala, τότε ολόκληρη η χώρα θα είναι σαν το Ντιτρόιτ. Περήφανη όπως το Ντιτρόιτ, ανθεκτική όπως το Ντιτρόιτ», είπε.

Cher

Η Σερ ανέφερε σε ένα βίντεο ότι «ψηφίζει περήφανα» για τον Χάρις και τον Γουόλζ, επειδή «θα αγωνιστούν για να προστατεύσουν τα δικαιώματά μας».

“Καλλιτέχνες για την Κάμαλα”

Τον τελευταίο καιρό, περισσότεροι από 165 καλλιτέχνες, έχουν αποφασίσει να δημοπρατήσουν τα έργα τους , για να υποστηρίξουν έμπρακτα την πολιτική εκστρατεία της Κάμαλα Χάρις.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @artistsforkamala24

Η υποβολή προσφορών έχει ήδη ξεκινήσει. Κορυφαίοι σύγχρονοι καλλιτέχνες, όπως η Carrie Mae Weems, η Judy Chicago, ο Jeff Koons και ο Shepard Fairey, έχουν δωρίσει έργα για μια δημοπρασία που προορίζεται να συγκεντρώσει χρήματα για την εκστρατεία της Kamala Harris για την προεδρία.

Πολλά από τα έργα που έχουν δωρηθεί θα παραμείνουν ανοιχτά για υποβολή προσφορών μέχρι τις 8 Οκτωβρίου στην πλατφόρμα Artsy. Τα έσοδα από τη δημοπρασία Artists for Kamala: Benefit , θα διατεθούν στο Harris Victory Fund.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @artistsforkamala24

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα