Πώς σχολίασε ο Παύλος Μαρινάκης τις δηλώσεις Σαμαρά για το Κυπριακό

Σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ

Parallaxi
πώς-σχολίασε-ο-παύλος-μαρινάκης-τις-δη-1137766
Parallaxi

Αποστάσεις με αιχμές πήρε εκ νέου σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε για το Κυπριακό και το Αιγαίο κατά την ομιλία του στη Λευκωσία, μετά την χθεσινή απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ ο Παύλος Μαρινάκης κλήθηκε να σχολιάσει και είπε πως δεν κρύφτηκε ο πρωθυπουργός ως προς το ποιους εννοούσε «πατριώτες της φακής», θέλοντας να επισημάνει πως η αναφορά αυτή δεν αφορούσε τον πρώην πρωθυπουργό.

Όμως τόνισε, πως παρότι έχει ιδιαίτερη βαρύτητα ο λόγος ενός πρώην πρωθυπουργού, «έχουμε και εμείς την πολύ μεγάλη υποχρέωση, ειδικά όταν μιλάμε για εθνικά θέματα, να λέμε στους πολίτες την αλήθεια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν σεβόμαστε. Ο σεβασμός είναι κάτι διαφορετικό. Το “υποχρέωσή μας για απάντηση” είναι επίσης κάτι σημαντικό».

Ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε τη θέση πως Ελλάδα και Κύπρος πορεύονται μαζί και υπενθύμισε τις ενέργειες της κυβέρνησης για εξοπλισμούς, συμφωνίες ΑΟΖ κ.α΄.

Σχετικά με τον διάλογο με την Τουρκία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στρέφοντας τα βέλη του κυρίως προς τα ακροδεξιά κόμματα, στα οποία συμπεριέλαβε ρητά και την Ελληνική Λύση, είπε ότι «εδώ είναι ο ορισμός του ψευτοπατριωτισμού».

Επανερχόμενος στις δηλώσεις Σαμαρα, είπε πως η κυβέρνηση δεν θα μπει ποτέ σε μια μια διαμάχη με έναν άνθρωπο ο οποίος έχει ηγηθεί της παράταξης και της χώρας. «Σεβόμενοι πλήρως τη διαδρομή του και τις απόψεις του, οι οποίες είναι γνωστές. Όμως, έχουμε υποχρέωση – υπάρχουν κάποια όρια και αυτά τα όρια έχουν να κάνουν με ζητήματα εθνικής σημασίας. Τα εθνικά μας θέματα, η διαχείριση του μεταναστευτικού…» είπε με νόημα.

Στην ερώτηση πάντως αν τα ξεπέρασε τα όρια ο κ. Σαμαράς, ο Π. Μαρινάκης απάντησε: «Σε καμία περίπτωση δεν θα σας πω κάτι τέτοιο».

«Έχω πει πάρα πολλές φορές ότι ένας πρώην πρωθυπουργός έχει μια διαφορετική αντιμετώπιση και ως προς την ψήφο του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και ως προς τη διατύπωση των απόψεών του. Υπάρχει όριο ως προς την προπαγάνδα από κάποια Μέσα. Υπάρχει όριο ως προς το τι μπορεί να προσάψει κανείς σε μια Κυβέρνηση. Δημοκρατία έχουμε, ό,τι θέλουμε λέμε, αλλά η αντίδραση μας θα είναι πολύ πιο έντονη όταν κάποιος προσπαθεί έναν Υπουργό Εξωτερικών, όπως τον κ. Γεραπετρίτη, που νομίζω ότι με τις ενέργειές του ενισχύει τη χώρα, ισχυροποιεί τη χώρα, να τον λένε κάτι μεταξύ «ενδοτικού» και «προδότη». Αυτά είναι αδιανόητα και όταν ειδικά είναι ένας Υπουργός Εξωτερικών, που μόνο θετικά μπορεί να πει κανείς ότι έχει κομίσει στη χώρα» είπε στη συνέχεια.

Πηγή: Εφ.Συν.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα