Πολιτική

Προτάθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος για πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Η συνεδρίαση της Π.Γ ξεκίνησε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι

Parallaxi
προτάθηκε-ο-σωκράτης-φάμελλος-για-πρό-591187
Parallaxi

Τον Σωκράτη Φάμελλο φαίνεται να προτείνει η Πολιτική Γραμματεία για επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ξεκίνησε λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες για πρόεδρος της Κεντρικής Ομάδας προτάθηκε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος, ενώ για γραμματέας της Κεντρικής Ομάδας προτάθηκε η Θεοδώρα Τζάκρη.

O Σωκράτης Φάμελλος γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε χημικός μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με ειδίκευση στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό.

Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης και της Γραμματείας.

Εξελέγη βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015. Στις 4 Οκτωβρίου του 2015 ορίστηκε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 5 Νοεμβρίου του 2016 ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θέση που διατήρησε έως τις 9 Ιουλίου 2019.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα