Πολιτική

Σάλος με τις δηλώσεις της Τζώρτζια για τους «Σπαρτιάτες» – Η απάντηση της

«Οι “Σπαρτιάτες” αντιπροσωπεύουν ένα κομμάτι της κοινωνίας που θέλει να προχωρήσει λίγο πιο δυναμικά»

Parallaxi
σάλος-με-τις-δηλώσεις-της-τζώρτζια-για-1028716
Parallaxi

Αίσθηση και πολλά ερωτήματα έχει προκαλέσει η δήλωση της τραγουδίστριας και βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας, Τζώρτζια Κεφαλά σχετικά με την είσοδο του κόμματος «Σπαρτιάτες» στη Βουλή το οποίο έχει λάβει τη στήριξη του καταδικασμένου, Ηλία Κασιδιάρη.

«Οι “Σπαρτιάτες” αντιπροσωπεύουν ένα κομμάτι της κοινωνίας που θέλει να προχωρήσει λίγο πιο δυναμικά» ανέφερε συγκεκριμένα η βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας σε δηλώσεις της στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Η ίδια συνέχισε λέγοντας πως «δεν συμφωνώ με όλες τις θέσεις. Μπορώ να πω πως διαφωνώ με τι περισσότερες».

«Ο δυναμισμός δεν έχει να κάνει με την επιβολή, έχει να κάνει με τον διάλογο. Δεν θεωρώ τις μεθόδους τους δόκιμες» είπε η Τζώρτζ ία Κεφαλά.

Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα στο 1:36 λεπτό

Η απάντησή της για τους Σπαρτιάτες

Με ανάρτηση σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης επανήλθε η βουλεύτρια της Πλεύσης Ελευθερίας Τζώρτζια Κεφαλά πριν από λίγες ώρες, στις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις της για τους «Σπαρτιάτες» στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Το Πρωινό».

Η Τζώρτζια Κεφαλά τονίζει πως τα όσα πρεσβεύει το κόμμα Σπαρτιάτες είναι αντίθετα με τη στάση ζωής της και, όπως υπογραμμίζει, δεν το στηρίζει.

«Το θέμα είναι να καταλάβουμε τον μηχανισμό που οδηγεί στο φασισμό. Έτσι θα νικηθεί», καταλήγει στην ανάρτησή της και στη συνέχεια εξαπολύει επίθεση κατά του Γιώργου Λιάγκα.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην ανάρτησή της:

«Επειδή έχει γίνει ένας απίστευτος μύλος επιθέσεων, στηρίξεων και αντιπαραθέσεων στις οποίες δεν μπορώ να απαντήσω επειδή βρίσκομαι σε ψηφοφορία στη Βουλή, να σας πω ρητά και κάθετα πως φυσικά και δεν υποστηρίζω το κόμμα των Σπαρτιατών!

Πώς θα μπορούσα άλλωστε να στηρίξω κάτι που από θέση, φύση, άποψη, είναι εντελώς αντίθετο με τα πιστεύω και τη στάση ζωής μου όλα αυτά τα χρόνια!

Αντί όμως να χρησιμοποιώ τους γνωστούς αφορισμούς που βάζουν όλοι ως καραμέλα στο στόμα, αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που σπρώχνει μια ομάδα ανθρώπων να τους ψηφίζει. Το ότι είναι ανιστόρητοι όπως θέλουν να τους προσάπτουν;

Το ότι είναι αμόρφωτοι; Κομπλεξικοί; Μαθαίνουν 3 λέξεις Ελληνικά και μετά είναι απόγονοι του Λεωνίδα; Σας αρκούν σαν απαντήσεις αυτά, και μετά κοιμόσαστε ήσυχοι που διαφοροποιήσατε τον εαυτό σας και τη θέση σας;

Το θέμα είναι να καταλάβουμε τον μηχανισμό που οδηγεί στο φασισμό. Έτσι θα νικηθεί.

Κύριε Λιάγκα δεν ασχολούμαι μαζί σας».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα