Πολιτική

Σπαρτιάτες: Κόπηκαν από τον Άρειο Πάγο και δεν κατεβαίνουν στις εκλογές

Αρκετά κόμματα δεν κατέβαλαν το προβλεπόμενο από την εκλογική νομοθεσία παράβολο των 20.000 ευρώ

Parallaxi
σπαρτιάτες-κόπηκαν-από-τον-άρειο-πάγο-1024859
Parallaxi

Το κόμμα των Σπαρτιατών «κόπηκε» από τον Άρειο Πάγο και δεν θα συμμετάσχει στις επικείμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Τελικά, 31 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων από τα 46 που αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έλαβαν το ”πράσινο φως” από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές.

Αρκετά κόμματα δεν κατέβαλαν το προβλεπόμενο από την εκλογική νομοθεσία παράβολο των 20.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να τεθούν αυτομάτως έξω από την εκλογική αναμέτρηση.

Οι δικαστές έκριναν πως «δεν συντρέχει περίπτωση ανακήρυξης» ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στις επερχόμενες εκλογές.

Ενστάσεις για τη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές εξέφρασαν με υπομνήματα τους στον Άρειο Πάγο η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ τα οποία, μεταξύ άλλων, επικαλέστηκαν τις αναφορές του επικεφαλής του κόμματος Βασίλη Στίγκα περί καθοδηγούμενων βουλευτών από εξωκοινοβουλευτικούς που λειτουργούν με όρους «greek mafia» και «Δον Κορλεόνε» αλλά και τις διώξεις που ζήτησε να ασκηθούν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου σε βάρος 11 μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας για εξαπάτηση εκλογέων.

Την κίνηση στήριξε με επιστολή της και η Νέα Αριστερά. Από την πλευρά του το κόμμα των Σπαρτιατών έκανε λόγο για «συνταγματική εκτροπή», χαρακτηρίζοντας το υπόμνημα της Ν.Δ. ως «κατάπτυστο, με ανακρίβειες και αισχρά ψεύδη».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα