Πολιτική

Σταύρος Καλαφάτης: Επιλέγουμε να πάμε μπροστά, σταθερά!

Οι θέσεις των υποψηφίων για το μέλλον της Θεσσαλονίκης

Parallaxi
σταύρος-καλαφάτης-επιλέγουμε-να-πάμε-1003343
Parallaxi

Λέξεις: Σταύρος Καλαφάτης

Παρά τις αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις, η Ελλάδα γίνεται σήμερα πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά, στρατιωτικά. Οι αριθμοί λένε, -όπως πάντα- την αλήθεια: Το Εθνικό Προϊόν επανέρχεται στα επίπεδα του 2010, καθώς αυξάνεται με ρυθμούς πάνω από το μέσο όρο της Ευρωζώνης. Οι εξαγωγές και οι ξένες επενδύσεις καταγράφουν ρεκόρ.

Η ανεργία μειώθηκε κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς δημιουργήθηκαν 300.000 νέες εργασίας. Ο κατώτατος μισθός, από τα 650 ευρώ, έφθασε τα 780 ευρω. Οι συντάξεις αυξήθηκαν μετά από 12 χρόνια, όπως και τα αναπηρικά επιδόματα στα οποία δίνεται αύξηση 8%. Διατέθηκαν 57 δις ευρώ για τη στήριξη της κοινωνίας στην πανδημία και την ενεργειακή κρίση.

Σταθήκαμε δίπλα στους ευάλωτους συμπολίτες μας. Και η ελληνική οικονομία βρίσκεται σήμερα ένα βήμα πριν την ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας. Έτσι ώστε αύριο τα πάντα να είναι καλύτερα.

Στην πορεία αυτή συμμετέχουν με αυξημένους ρυθμούς και νέα προοπτική η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και η Θράκη. Επιβεβαιώνει την αλήθεια αυτή το γεγονός ότι επενδύουν εδώ η Cisco, η Pfizer, η Deloitte, η Deutsche Telekom, η Microsoft, ενώ έρχονται κι άλλες εταιρείες παγκόσμιου βεληνεκούς. Ανοίγουν καινούριοι -και χαίρομαι που συμμετείχα σ΄ αυτό- με τη δημιουργία κινηματογραφικών studios στη Θέρμη.

Διασφαλίζεται μια νέα προοπτική με το πλάνο των 30+ έργων που έχουμε δρομολογήσει. Και η επιδίωξη -την οποία πάντα ήθελα να υπηρετήσω- για ισόρροπη ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης υιοθετήθηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και μπήκε στα σκαριά.

Για να πάρει -επιτέλους- η δυτική πλευρά του πολεοδομικού συγκροτήματος αυτά που της οφείλουμε:

Δόθηκε λύση στο πρόβλημα των κατοίκων των Μετεώρων που, μετά από 40 χρόνια, μπορούν, επιτέλους, να μεταβιβάσουν τις κατοικίες στα παιδιά τους ή να προχωρήσουν σε επισκευές και επιδιορθώσεις νόμιμα.

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο που, μαζί με τον φίλο Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά, χωροθετήσαμε στη δυτική πλευρά της πόλης.

Προχωρούν σημαντικά έργα πνοής, όπως το Flyover και το Μετρό που μπαίνει στις ράγες στα τέλη του 2023, για να ανακουφιστεί από το κυκλοφοριακό η Θεσσαλονίκη, ενώ προχωρά και ο διαγωνισμός για την απόκτηση ηλεκτροκινούμενων αστικών λεωφορείων.

Η πορεία αυτή για τη χώρα, για τη Βόρεια Ελλάδα, για τη Θεσσαλονίκη είναι ανάγκη να διασφαλιστεί, να μην κινδυνεύσει, να ολοκληρωθεί.

Να μην γυρίσουμε πίσω, αλλά να χτίσουμε στα θεμέλια που βάλαμε και να πάμε πιο ψηλά πιο γρήγορα.

Να κινηθούμε με σίγουρα και στέρεα βήματα σε δρόμους που οδηγούν στο μέλλον που οραματίζονται τα παιδιά μας.

Και για αυτό επιλέγουμε συνέπεια και συνέχεια.

Επιλέγουμε ισχυρή Κυβέρνηση για μια ισχυρή Ελλάδα. Επιλέγουμε Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για να πάμε μπροστά, σταθερά.

*Ο Σταύρος Καλαφάτης είναι Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα