Πολιτική

Στυλιανίδης για γάμο ομοφύλων: Πλήττεται το αξιακό μοντέλο που έχει κρατήσει όρθια την Ελλάδα

«Πρέπει να προστατεύσουμε την αξία της οικογένειας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Parallaxi
στυλιανίδης-για-γάμο-ομοφύλων-πλήττε-1106949
Parallaxi

Την αντίδραση του με τον πλέον εμφατικό τρόπο επανέλαβε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σε ό,τι αφορά στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, τονίζοντας εκ νέου ότι θα καταψηφίσει τη σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Ο βουλευτής της ΝΔ υπενθύμισε τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «σε αξιακά ζητήματα ψηφίζουμε κατά συνείδηση» και είπε: «Εγώ θα καταψηφίσω, δεν θα απέχω, θα καταψηφίσω. Ο Πρωθυπουργός θέλει να περάσει ο νόμος, τώρα το πώς θα περάσει….».

«Εδώ έχουμε μια σύγκρουση ενός ατομικού δικαιώματος που είναι κατοχυρωμένο στο Σύνταγμα και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, που έχει ενσωματώσει η Ελλάδα. Πιστεύω ότι η λύση μπορεί να υπάρξει με συμπλήρωση διατάξεων του οικογενειακού δικαίου στο σύμφωνο συμβίωσης», είπε ο κ. Στυλιανίδης.

Συμπλήρωσε ότι «αν η Πολιτεία νομιμοποιήσει έναν άλλο τύπο οικογένειας, πέρα από την παραδοσιακή, πλήττεται το αξιακό μοντέλο που έχει κρατήσει όρθια την Ελλάδα επί χιλιετίες. Χάρη σε αυτό το μοντέλο έχει επιβιώσει η ελληνική κοινωνία και στις δύο τελευταίες κρίσεις, την υγειονομική και την οικονομική».

«Πρέπει να είναι ενσωματωμένοι οι άνθρωποι αυτοί στην κοινωνία μας, αλλά πρέπει να προστατεύσουμε την αξία της οικογένειας», είπε ακόμη ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, προσθέτοντας «νομίζω ότι προκαλείς σύγχυση στο παιδί, καθώς το 40% που έχει επιλέξει τέτοιο σεξουαλικό προσανατολισμό το έχουν κάνει για γενετήσιους λόγους και το άλλο 60% λόγω μόδας ή άλλων λόγων. Με την υιοθέτηση άλλων προτύπων οικογένειας δίνεις λάθος μήνυμα».

Πηγή: ieidiseis.gr
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα