ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα γίνουν εκλογές

«Έπεσαν οι μάσκες, δεν πάμε σε εκλογές», λέει ο Κασσελάκης.

Parallaxi
συριζα-δεν-θα-γίνουν-εκλογές-1085381
Parallaxi

Αναβολή των εκλογών για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε το Συνέδριο καθώς πέρασε η πρόταση που κατέθεσαν οι Σωκράτης Φάμελος, Νίκος Παππάς και Γιώργος Τσίπρας.

Αφού το Συνέδριο ψήφισε με ανάταση χεριών, ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε το λόγο και είπε: «Έπεσαν οι μάσκες, δεν πάμε σε εκλογές. Πάμε Μπροστά».

Είχε προηγηθεί ένα πρωτόγνωρο μπρα-ντε-φερ ανάμεσα σε Στέφανο Κασσελάκη και Όλγα Γεροβασίλη. Η κ. Γεροβασίλη απάντησε στην ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι η υποψηφιότητα της ήρθε μετά το κάλεσμα του ίδιου με το «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε» και πρόσθεσε ότι αν ο Κασσελάκης το αποσύρει η ίδια θα αποσύρει την υποψηφιότητά της.

Ο κ. Κασσελάκης απάντησε ότι πρέπει πρώτα η ίδια να αποσύρει την υποψηφιότητα της ενώ έντονη σύγκρουση επικράτησε και για την ημερομηνία των εκλογών με την κ. Γεροβασίλη να επαναλαμβάνει δύο φορές ότι «αν ο Πρόεδρος επιμένει να κάνει εκλογές στις 10 Μαρτίου, θα τις κάνει μόνος του».

Ο Κασσελάκης ζήτησε εκλογές στις 10 Μαρτίου

«Πώς θα μπορούσα να μείνω πρόεδρος χωρίς εκλογές υπό αυτές τις συνθήκες» διερωτήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την ομιλία του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζητώντας να γίνουν εκλογές για νέο πρόεδρο του κόμματος στις 10 Μαρτίου. «Σας δίνω φωνή στην εσωστρέφεια», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Αγαπητέ Στέφανε, εγώ σήκωσα το γάντι που πέταξες»

«Αν θέλετε να είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ… εντάξει. Στέφανε είπες “βρείτε μου αντίπαλε και πάμε”. Αν το ανακαλέσεις, σταματάμε εδώ. Αλλιώς εγώ δεν θα παραβιάσω ποτέ το καταστατικό του κόμματος. Περιμένω… Λευκές επιταγές δεν υπάρχουν. Αγαπητέ Στέφανε, εγώ σήκωσα το γάντι που πέταξες. Αν θες εκλογές σε 10 ημέρες αντιλαμβάνεσαι τι έχεις πει. Κάντες μόνος σου να δούμε», σημείωσε η ίδια.

Τότε στο βήμα ανέβηκε ο κ. Κασσελάκης και απευθύνθηκε προς τον κόσμο. «Δεν είστε σκάκι» είπε.

«Αν αποσύρεις την πρόταση σου για εκλογές, δεν έχουμε λόγο να πάμε σε εκλογές», είπε η Γεροβασίλη. «Αν αποσύρεις την υποψηφιότητα σου, δεν έχω ανάγκη να πάω σε εκλογές», απάντησε εκ νέου ο Κασσελάκης.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα