Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η Νίκη Κεραμέως δεν μπορεί να κρύβεται

«Οι απαντήσεις είναι οφειλόμενες και η κυβέρνηση δεν πρέπει να παίζει με τις λέξεις και να δημιουργεί εντυπώσεις»

Parallaxi
συριζα-η-νίκη-κεραμέως-δεν-μπορεί-να-κρ-1085381
Parallaxi

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί με πολύ μεγάλη προσοχή το θέμα της επιστολικής ψήφου μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών σημείωναν πηγές της Κουμουνδούρου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του νέου Εκτελεστικού Γραφείου. Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η υπουργός Νίκη Κεραμέως έχοντας την απόλυτη πολιτική ευθύνη, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, να δώσει άμεσα απαντήσεις για το πώς διέρρευσαν τα στοιχεία προς την ευρωβουλευτή της ΝΔ.

«Οι απαντήσεις είναι οφειλόμενες και η κυβέρνηση δεν πρέπει να παίζει με τις λέξεις και να δημιουργεί εντυπώσεις», σχολιάζουν χαρακτηριστικά, τονίζοντας, παράλληλα, πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει ζητώντας όχι μόνο απαντήσεις από την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου αλλά πρωτίστως από τη Νίκη Κεραμέως «που όσο δεν απαντά και κρύβεται θα αφήνει να εννοηθεί ότι γνώριζε για τη διαρροή αυτών των στοιχείων. Και αν δεν γνώριζε, θα πρέπει να απαντήσει ποιος διέρρευσε αυτά τα στοιχεία».

Την ίδια στιγμή σε ρυθμούς ευρωεκλογών μπαίνει από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας η Κουμουνδουρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου, ο Στέφανος Κασσελάκης θα παρουσιάσει, κατά πάσα πιθανότατα στις 12 Μαρτίου, σε κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα την ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή πρόταση του κόμματος, ενώ θα παρουσιαστεί και το πολιτικό κείμενο που θα αφορά στην ευρωπαϊκή διακήρυξη του κόμματος.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφει την προσοχή του και ρίχνει το βάρος της τακτικής του στην κοινοβουλευτική μάχη στη Βουλή για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδουρου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου τόνισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα αναδείξει την «αντισυνταγματικότητα» του κυβερνητικού νομοσχεδίου με πολύ συντεταγμένο τρόπο στη Βουλή, αλλά και τις θετικές αντιπροτάσεις που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές σημείωναν, αναφερόμενες στην τραγωδία των Τεμπών, πως θα πρέπει να αναζητηθεί και να διερευνηθεί η αλήθεια σε όλο το βάθος και πως το Μαξίμου πρέπει να δώσει απαντήσεις για όλα όσα αποκαλύπτονται καθημερινά όπως «ποιος έδωσε εντολή για το μπάζωμα».

Το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθούν κανονικά οι εκλογές για τις Νομαρχιακές Επιτροπές και τα συντονιστικά όργανα των Οργανώσεων Μελών, ανέφεραν οι ίδιες πήγες, ενώ το ερχόμενο Σάββατο θα συνεδριάσει εκ νέου το Εκτελεστικό Γραφείο μέσω τηλεδιάσκεψης. Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως το Εκτελεστικό Γραφείο θα συνεδριάζει αρκετά συχνά έχοντας την ευθύνη του πολιτικού σχεδιασμού.

Πηγή: iEidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα