Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Σε δύο βάρκες η ΝΔ για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Η Κουμουνδούρου σχολιάζει τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη, ο οποίος ανέφερε πως διαφωνεί.

Parallaxi
συριζα-σε-δύο-βάρκες-η-νδ-για-το-γάμο-τω-932417
Parallaxi

Πριν λίγες ημέρες, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στο Bloomberg ότι θα προχωρήσει ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών. «Το καλωσορίσαμε», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Προσθέτει, όμως, ότι σήμερα, ο υπουργός Επικρατείας κ. Βορίδης «δήλωσε σε συνέντευξή του ότι διαφωνεί».

«Για ακόμη μια φορά, η ΝΔ πατάει σε δύο βάρκες», τονίζει η Κουμουνδούρου, υποστηρίζοντας πως «στο εξωτερικό, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται ως σύγχρονος φιλελεύθερος πολιτικός. Στο εσωτερικό, ο κ. Βορίδης χαϊδεύει τα υπερσυντηρητικά ακροατήρια».

Και σημειώνει ότι «γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης, στις προγραμματικές του δηλώσεις, δεν τόλμησε να αναλάβει καμία συγκεκριμένη δέσμευση απέναντι στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει πρόταση νόμου εδώ κι ένα χρόνο»

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα, όμως, δεν μπορούν να γίνονται αντικείμενο τακτικισμών και ισορροπιών», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Υπενθυμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εδώ και έναν χρόνο έχει καταθέσει «πρόταση νόμου για την ισότητα στον γάμο για όλα τα πρόσωπα και το δικαίωμα τεκνοθεσίας».

Και επισημαίνει ότι «δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε και να αγωνιζόμαστε καθημερινά μαζί με την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, για να γίνει πράξη αυτό το αναγκαίο και αυτονόητο βήμα».

Τι είπε ο Μάκης Βορίδης

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, λέγοντας πως στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ισότητα υπάρχει και ο γάμος των ομοφυλόφιλων.

«Δεν είναι θέμα εκκλησίας, γιατί αφορά πολιτικό γάμο. Η προσωπική μου άποψη είναι αρνητική και το είχα ξαναδηλώσει και όταν είχε έρθει το σύμφωνο το είχα καταψηφίσει. Ο πρωθυπουργός είπε πως θα γίνει σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Θα δούμε πότε θα είναι αυτό».

*Με πληροφορίες από in.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα