Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη νέου αρχηγού – Ντέρμπι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Η ψηφοφορία την Κυριακή από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ σε 579 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα

Parallaxi
συριζα-στην-τελική-ευθεία-για-την-ανάδ-1029236
Parallaxi

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της κατάστασης στη Θεσσαλία, αλλά και τους ευρωπαϊκούς πόρους, που θα διατεθούν στην περιοχή, εξαπέλυσε ο Σωκράτης Φάμελλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στις εσωκομματικές διαδικασίες, μιλώντας για την ενότητα του κόμματος.

Αντίστροφη μέτρηση για την εσωκομματική εκλογική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ, με τους υποψηφίους να επιχειρούν να κινητοποιήσουν τους ψηφοφόρους, ώστε να διασφαλίσουν την υψηλή συμμετοχή. Μέσα σε ένα κλίμα, που παραπέμπει σε ντέρμπι, οι αιχμές μεταξύ των υποψηφίων δε λείπουν, ενώ δημοσίως πλέον έχει ανοίξει και η συζήτηση περί της ενότητας του κόμματος.

Με τον αριθμό των μελών να αυξάνεται ενόψει της κάλπης ανάδειξης αρχηγού την Κυριακή, οι υποψήφιοι μέσα από προεκλογικα σποτ καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.

«Στις 17 Σεπτεμβρίου ψηφίζουμε για την Πρόεδρο ή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία, για έναν ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σύγχρονο συμμετοχικό αποτελεσματικό. Για μία καλύτερη καθημερινότητα για μία κοινωνία υψηλών προσδοκιών γιατί αξίζουμε, μπορούμε και οφείλουμε να ζήσουμε καλύτερα. Είναι στο χέρι μας. Εδώ, τώρα, εμείς, μαζί φτιάχνουμε το μέλλον», επισημαίνει η Έφη Αχτσιόγλου.

Οι χαμηλοί τόνοι μεταξύ των υποψηφίων δεν βρίσκουν αντίκρισμα στους υποστηρικτές τους στο διαδικτύο οι οποίοι συγκρούονται σφοδρά. Την ίδια ώρα οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η αναμέτρηση δεν θα κριθεί σε ένα γύρο, φωτογραφίζοντας μάχη Αχτσιόγλου- Κασσελάκη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τονίζει: «Δεν θα αρχίσω καινούργιο κόμμα. Θα αρχίσω καινούργιο ΣΥΡΙΖΑ. Μαζί με εσάς. Ελάτε. Δώστε μου μισή ώρα από την Κυριακή σας. Γραφτείτε επιτόπου στα εκλογικά τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα και ψηφίστε».

Ο ένας μετά τον άλλο, οι υποψήφιοι “ξορκίζουν” το ενδεχόμενο διάσπασης.

Μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 ο υποψήφιος πρόεδρος Νίκος Παππάς, επισήμανε πως: «Αυτό που με ανησυχεί είναι που βλέπω και δηλώσεις που καλωσορίζουν διασπάσεις ή δηλώσεις που υπονοούν ότι ζητάει ο ένας ή η άλλη εντολή για να διαγράψει τον τάδε. Αυτά είναι ανησυχητικά και πρέπει να σταματήσουν».

Κυρίαρχη στις θέσεις των υποψηφίων το πολιτικό στίγμα.

Όπως αναφέρει ο υποψήφιος πρόεδρος Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Η αριστερά μπορεί να κερδίσει αν το πιστεύουμε η επιθετική στάση είναι αυτοί είμαστε, αυτό θα προσπαθήσουμε με τις δικές μας αξίες ιδέες και προτάσεις».

«Προχωράμε σε υπέρβαση με πολιτική ενότητα, αυτονομία και νέους αγώνες. Για την Εναλλακτική Προοδευτική Λύση», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Τζουμάκας.

Στα σενάρια περί ενδεχόμενης διάσπασης επανήλθε η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στο ΟΠΕΝ: «το να μην κανονικοποιείς μια συζήτηση με βάση την ιστορία της πολιτικής, των κομμάτων, ότι και οι διασπάσεις είναι μέρος της πολιτικής ιστορίας… νομίζω ότι είναι μια κανονικοποίηση και αποδαιμονοποίηση της συζήτησης».

Την Κυριακή από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ, δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15ετών και άνω στα 579 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι- ες που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έως τις 16 Σεπτεμβρίου είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα