Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Στήριξη σε Κασσελάκη από τους νεοπροεδρικούς

Το κείμενο που κυκλοφορεί από το περιβάλλον τους έχει ως στόχο να αντιστραφεί το κλίμα καλώντας όσους σκέφτονται την αποχώρηση να μείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Parallaxi
συριζα-στήριξη-σε-κασσελάκη-από-τους-ν-1058333
Parallaxi

Πρωτοβουλίες για τη στήριξη του Στέφανου Κασσελάκη λαμβάνουν πρόσωπα που βρίσκονται στο περιβάλλον των νεοπροεδρικών.

Μάλιστα, μαζεύουν υπογραφές στήριξης στο πρόσωπο του κ. Κασσελάκη.

Στόχος αυτής της κίνησης να μειωθεί ο αντίκτυπος της μαζικής φυγής των μελών της Ομπρέλας αλλά και της επικείμενης αποχώρησης της ομάδας Αχτσιόγλου.

Το κείμενο που κυκλοφορεί από το περιβάλλον των νεοπροεδρικών έχει ως στόχο να αντιστραφεί το κλίμα καλώντας όσους σκέφτονται την αποχώρηση να μείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά το κείμενο:

Σε μια γιορτή Δημοκρατίας, μετά από καταστατικές, νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες, ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοφανή παρουσία έδωσε ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα ενότητας και προοπτικής. Ανταποκρινόμενοι στο μήνυμα της τεράστιας συμμετοχής του δημοκρατικού κόσμου στη διαδικασία εκλογής ανάδειξης του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σ. Στέφανου Κασσελάκη…

Δεσμευόμαστε:

Σε μία κοινή πορεία στη βάση της ιδρυτικής μας διακήρυξης που ψηφίστηκε στο 3ο Συνέδριο και η οποία συσπειρώνει τους πολίτες από την Αριστερά ως το Προοδευτικό Κέντρο.

Για την ανασυγκρότηση – οικοδόμηση του κόμματος, με ουσιαστική συμμετοχή των μελών του στις αποφάσεις και την αξιοποίηση όλων σε όλα τα επίπεδα, μακριά από συμπεριφορές «παραγοντισμού», «ιδιοκτησίας» και αντιλήψεις σοφών «καθοδηγητών».

Στην τήρηση και εφαρμογή του καταστατικού μας, των αποφάσεων του συνεδρίου μας και της πρόσφατης συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής της 12ης Νοεμβρίου 2023.

Στη βάση αυτή τείνουμε χείρα πολιτικής φιλίας και συντροφικότητας σε όλα τα στελέχη και κυρίως τα μέλη της βάσης του κόμματος, που είτε πιέζονται από την εσωκομματική αναστάτωση των τελευταίων ημερών, είτε προβληματίζονται και τείνουν να αδρανοποιηθούν, είτε σκέφτονται ακόμα και την αποχώρηση, και τους καλούμε σε μια πλατιά πολιτική ενότητα στη δράση και την κομματική ζωή. Θεωρούμε ότι αυτή η επιλογή είναι η μοναδική επιλογή που συντείνει προς τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και της κατίσχυσης της Αριστεράς στο πολιτικό πεδίο.

Η πατριωτική σύγχρονη ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Υπερασπίζεται:

το κυβερνητικό έργο του σ. Αλέξη Τσίπρα (2015 – 2019) παρά τις μνημονιακές δεσμεύσεις και τα προβλήματα της περιόδου. την προοπτική μιας χώρας όπου κάθε άνθρωπος θα μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια το δικό του Ελληνικό Όνειρο, να αναπτύσσει ελεύθερα τις δυνατότητές του, με δικαιοσύνη, εντιμότητα και δημοκρατία.

Ξανακερδίζουμε τον κόσμο της εργασίας, τους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους του πολιτισμού, τη μεσαία τάξη και την υγιή επιχειρηματικότητα.

Τον λαό από την Αριστερά ως το Προοδευτικό Κέντρο.

Απαιτούμε:

Επιτέλους να τελειώνει η εσωστρέφεια και να ασχοληθούμε με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία όπως ακρίβεια, αισχροκέρδεια, υπερφορολόγηση, υποδομές, στεγαστικό πρόβλημα, κόκκινα δάνεια κλπ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να γίνει ένα υγιές, ενιαίο κόμμα, όπου οι τάσεις θα λειτουργούν ως ιδεολογικά ρεύματα συμβολής και όχι φράξιες, ομάδες και κόμματα μέσα στο κόμμα, ενώ η κυρίαρχη «τάση» θα είναι η δημοκρατία από τη βάση. Για τον λόγο αυτό δεν συνιστούμε ομάδα, τάση ή κάτι άλλο διακριτό.

Είμαστε το κόμμα, η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και κάθε δράση και πρωτοβουλία μας στοχεύει στην θεσμική αναζωογόνηση των ΟΜ και των καθοδηγητικών οργάνων του κόμματος (δρώντας ενεργά μέσα σε αυτά), την άμεση ενσωμάτωση και αξιοποίηση των νέων μελών, την σύγχρονη, δημοκρατική και αποτελεσματική λειτουργία του κόμματος.

Με Συμμετοχή & Ενότητα, για τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας και τη Νίκη της κυβερνώσας ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα