Πολιτική

Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Στο Μοντρεάλ παρακολούθησε ο Πρωθυπουργός την παρέλαση - Τα μηνύματα Κασσελάκη, Ανδρουλάκη, Κουτσούμπα, Κωνσταντοπούλου

Parallaxi
τα-μηνύματα-των-πολιτικών-αρχηγών-για-1138088
Parallaxi

Πολιτικοί αρχηγοί της χώρας παρακολούθησαν τις παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και έστειλαν μηνύματα ενότητας και ειρήνης. 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρακολούθησε την παρέλαση στο Μόντρεαλ, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τρυντό, καλωσόρισε τον πρώτο Έλληνα πρωθυπουργό που βρέθηκε στον Καναδά μετά από πολλά χρόνια.

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, στην οποία έλαβαν μέρος άνθρωποι κάθε ηλικίας από ομογενειακούς συλλόγους από δεκάδες περιοχές της Ελλάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή και μεγάλη χαρά να εκπροσωπώ σήμερα την πατρίδα μας, εδώ στο Μόντρεαλ, σε αυτή την πραγματικά εντυπωσιακή παρέλαση επ’ ευκαιρία της επετείου της Εθνικής Ανεξαρτησίας της 25ης Μαρτίου.

Εδώ στον Καναδά πράγματι η καρδιά του Ελληνισμού χτυπάει πολύ δυνατά και το μήνυμα της 25ης Μαρτίου αντηχεί ζωντανό και επίκαιρο σε όλη την οικουμένη και εδώ στον Καναδά. Ο αγώνας μας για εθνική ανεξαρτησία σε δύσκολες στιγμές είναι πάντα ιστορικά επίκαιρος.

Και βέβαια τη φετινή χρονιά η παρουσία μας στην ομογένεια έχει μία ξεχωριστή αξία, διότι για πρώτη φορά κάνουμε πράξη το όραμα δεκαετιών, Ελλήνων ομογενών, να μπορούν να ψηφίσουν επιστολικά από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους.

Οπότε και πάλι ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στον Καναδό Πρωθυπουργό, ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όσους οργάνωσαν αυτή την πραγματικά καταπληκτική παρέλαση, η οποία αποδεικνύει ότι ο Ελληνισμός εδώ στον Καναδά είναι ρωμαλέος και ζωντανός.

Σε ευχαριστώ, Τζάστιν, που μου έδωσες την ευκαιρία να συμμετάσχω σε αυτή την απίθανη παρέλαση, σε αυτή την πολύ σημαντική ημέρα. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερο μέρος για να περάσω την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας απ’ ό,τι με εσένα και τους Ελληνοκαναδούς συμπατριώτες μου εδώ στο Μόντρεαλ».

Συμμετείχε στην παρέλαση της Θήβας ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία στη Θήβα και συμμετείχε μάλιστα στην παρέλαση.

Μετά το τέλος της παρέλασης ο Στέφανος Κασσελάκης έστειλε το δικό του μήνυμα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου με αφορμή μάλιστα και το γεγονός ότι παρέλασε.

Σε αυτό ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει μεταξύ των άλλων… «Για τους Ήρωές μας, για το Χώμα μας, για τα Όνειρά μας» γράφει μεταξύ των άλλων συνοδεύοντας την ανάρτηση του στο Instagram με φωτογραφίες του από τη στρατιωτική παράλεση στην οποία πήρε μέρος.

Στην ανάρτησή του αναφέρει χαρακτηριστικά: «25/3/2024. Για τους Ήρωές μας. Για το Χώμα μας. Για τα Όνειρά μας. Παρέλαση στη Θήβα. Με τον ουλαμό παρελάσεως του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας. Ελληνίδες, Έλληνες, Χρόνια πολλά!🇬🇷».

Νίκος Ανδρουλάκης: «Η επανάσταση του 1821 είναι το μεγαλύτερο γεγονός στη νεότερη ιστορία μας»

«Υπογραφή» της εθνικής μας ταυτότητας συνιστά η στιγμή της απελευθέρωσης της Ελλάδας, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης για την 25η Μαρτίου.

«Η επανάσταση του 1821 είναι το μεγαλύτερο γεγονός στη νεότερη ιστορία μας» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Συμπλήρωσε πως «είναι χρέος μας να αναλογιστούμε την πίστη και την αλληλεγγύη όσων επαναστάτησαν ενάντια στον ζυγό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και να είναι αυτές οι αξίες των προγόνων μας η πυξίδα για να πετύχουμε περισσότερη ευημερία και να κάνουμε την πατρίδα μας πιο ισχυρή».

Για να καταλήξει πως «δεν αξίζουν στον λαό μας νέες απογοητεύσεις».

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Απεμπλοκή από πολέμους. Αλληλεγγύη στους λαούς» 

«Οι λαοί με τον αγώνα τους κατακτούν οι ίδιοι τη ζωή, το μέλλον και την ελευθερία τους» τονίζει ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωσή του για την επέτειο της επανάστασης του 1821.

«Το μήνυμα της φετινής επετείου είναι ένα: Απεμπλοκή από πολέμους. Αλληλεγγύη στους λαούς. Απεμπλοκή από τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας ούτε με τις αξίες του ελληνικού λαού. Αντίθετα, τον οδηγούν σε επικίνδυνες περιπέτειες» αναφέρει ο κ. Κουτσούμπας.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία» 

«Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε την Ελευθερία που κατέκτησαν οι πρόγονοί μας με αίμα και θυσίες» τονίζει σε γραπτή δήλωσή της η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Το 1821 οι πρόγονοί μας, σε πείσμα κάθε υπολογισμού και ψυχρής λογικής, ξεσηκώθηκαν και αποτίναξαν το ζυγό της σκλαβιάς 400 ετών! Ονειρεύτηκαν, διεκδίκησαν και κατέκτησαν, με αίμα και θυσίες, την πανάκριβη Ελευθερία μας.

Αυτή την Ελευθερία έχουμε Χρέος να τη διαφυλάξουμε και να την εμβαθύνουμε εμείς, οι επόμενοι. Με δικαιώματα, διαφάνεια, δημοκρατία και Δικαιοσύνη» επισημαίνει η κ. Κωνσταντοπούλου και προσθέτει: «Έτσι τιμούμε αυτούς που αγωνίστηκαν και μας κληροδότησαν το πιο πολύτιμο αγαθό.

Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία.

Η Πλεύση Ελευθερίας, με 1821 λέξεις στην Ιδρυτική της Διακήρυξη, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την Ελευθερία και την Δικαιοσύνη».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα