Πολιτική

Τελεσίγραφο Κασσελάκη στους εργαζόμενους της “Αυγής”: Εξυγίανση ή πτώχευση

Κατέθεσε 4 προτάσεις και τους έδωσε διορία να αποφασίσουν μέχρι τη Δευτέρα.

Parallaxi
τελεσίγραφο-κασσελάκη-στους-εργαζόμ-1184783
Parallaxi

Διορία έως τη Δευτέρα, προκειμένου να επιλέξουν μία από τις τρεις προτάσεις που τους έχουν δοθεί, έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στους εργαζόμενους της Αυγής, προειδοποιώντας τους ότι, αν συνεχίσουν να πιέζουν για την επανέκδοση του καθημερινού φύλλου, τότε η Κουμουνδούρου δεν πρόκειται να καταθέσει σχέδιο βιωσιμότητας της εφημερίδας, κάτι που θα άνοιγε το ενδεχόμενο για το τέταρτο και απευκταίο σενάριο, το οποίο ξεκαθαρίστηκε είναι η πτώχευση.

Σύμφωνα με παριστάμενους στη συνάντηση, οι τέσσερις προτάσεις προς τους εργαζόμενους είναι οι εξής:

  1. Να περάσει στους εργαζόμενους η ιδιοκτησία της Αυγής, χωρίς τα χρέη, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι μικρά, με εξαίρεση τη ρύθμιση που υπάρχει προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
  2. Συνδιαχείριση της Αυγής από ΣΥΡΙΖΑ και εργαζομένους.
  3. Πώληση της Αυγής σε ιδιώτη επενδυτή.
  4. Η κατάσταση μένει ως όχι, με απορρόφηση εργαζομένων από site και κυριακάτικο.

Θολό τοπίο για θέσεις εργασίας και μισθούς

Παράλληλα, η ηγεσία της Κουμουνδούρου δεν δεσμεύεται για τον χρονικό ορίζοντα εξασφάλισης των υπαρχόντων θέσεων εργασίας ούτε για τη διατήρηση των υφιστάμενων αμοιβών.

Στο 50% θα μειωθεί το ποσό που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για Αυγή και Κόκκινο

Σημείο καμπής στην πορεία των συζητήσεων φαίνεται να είναι η αποκάλυψη εκ μέρους του Στέφανου Κασσελάκη ότι η Κουμουνδούρου στο εξής σκοπεύει να διαθέτει το μισό ποσό από αυτό που διέθετε έως τώρα για τα Μέσα του κόμματος, δηλαδή την Αυγή και το Κόκκινο.

Μάλιστα, η απάντηση αυτή ήρθε μετά από παρότρυνση προς τους εργαζομένους του διευθυντή του πολιτικού Γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Καπνισάκη, να ρωτήσουν ποιό είναι το ύψος της επιδότησης που σκοπεύει να δίνει στο εξής η Κουμουνδούρου στα Μέσα του κόμματος.

Ποιοι συμμετείχαν στη συνάντηση

Η επισήμανση αυτή συνοδεύει, δε, τη διορία έως τη Δευτέρα, με χαρακτήρα τελεσιγράφου, για την απάντηση των εργαζομένων, ενώ το κλίμα περικοπών μοιάζει να επεκτείνεται και στους εργαζόμενους του Κόκκινου, οι οποίοι συμμετείχαν στη συνάντηση, που έγινε στα κοινά γραφεία Αυγής και Κόκκινου, μαζί με αυτούς της Αυγής (ήταν παρόντες σε μεγάλο ποσοστό, όχι απλώς οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι).

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, οι διευθυντές της Αυγής και του Κόκκινου, Σπύρος Σουρμελίδης και Αδάμ Γιαννίκος, ο υπεύθυνος Οικονομικών της Κουμουνδούρου Χρήστος Μαυροκεφαλίδης και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Βούλα Κεχαγιά.

Προς νέα διαμαρτυρία έξω από τη ΚΕ

Με βάση τις σημερινές εξελίξεις, οι εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν εμφανίζονται ικανοποιημένοι από το περιεχόμενο και το κλίμα της συζήτησης, προσανατολίζονται σε νέα διαμαρτυρία αύριο το πρωί έξω από το ξενοδοχείο που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

πηγη dnews.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα