Πολιτική

Τέμπη: Πρόταση δυσπιστίας από το ΠΑΣΟΚ – Στηρίζει η Νέα Αριστερά

 «Απέναντι μας έχουμε μια αδίστακτη αγέλη εξουσίας», τονίζει ο Ν. Ανδρουλάκης και καλεί σε από κοινού κατάθεση πρόταση δυσπιστίας με τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.

Parallaxi
τέμπη-πρόταση-δυσπιστίας-από-το-πασοκ-1126152
Parallaxi

Εικόνα: Eurokinissi

«Οι σημερινές αποκαλύψεις αποδεικνύουν ότι το έγκλημα των Τεμπών είναι ένα διαρκές έγκλημα», δήλωσε την Κυριακή (24/03) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης και στη συνέχεια κάλεσε σε από κοινού κατάθεση δυσπιστίας με τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.

Την Τρίτη η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει το αίτημα δυσπιστίας

Υπενθυμίζεται πως σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου στο «Βήμα της Κυριακής», το οποίο κάνει λόγο για αλλοίωση των συνομιλιών του σταθμάρχη της Λάρισας, οι οποίες «ξεριζώθηκαν» παράνομα από το σύστημα καταγραφών επικοινωνιών του ΟΣΕ, προκειμένου να «τονιστεί το ανθρώπινο λάθος, το οποίο σαφώς και υπήρξε, αλλά και να αποφευχθεί η διάχυση πολιτικών ευθυνών».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του ο Νίκος Ανδρουλάκης τονίζει:

«Οι σημερινές αποκαλύψεις αποδεικνύουν ότι το έγκλημα των Τεμπών είναι ένα διαρκές έγκλημα.

Είναι εξοργιστικό ότι την ώρα που 57 άνθρωποι έχασαν με άδικο και τραγικό τρόπο τις ζωές τους, την ώρα που θρηνούσαν οι οικογένειες τους και εκατομμύρια Έλληνες σκέπτονταν ότι στο μοιραίο τρένο θα μπορούσαν να είναι τα δικά τους παιδιά, κάποιοι είχαν την προτεραιότητα να αφαιρέσουν συνομιλίες του επίμαχου σταθμάρχη, να τις χαλκεύσουν και να τις διοχετεύσουν σε φιλικά μέσα για να ενισχύσουν το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους.

Κι όλα αυτά πριν τις παραλάβει η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη

Απέναντι μας έχουμε μια αδίστακτη αγέλη εξουσίας, που καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα και υπονομεύει το κράτος δικαίου.

Γι’ αυτό υπάρχει μόνο ένας δρόμος: η πρόταση δυσπιστίας.

Αναλαμβάνω τη θεσμική πρωτοβουλία και καλώ όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Νέα Αριστερά: «Θα στηρίξουμε την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση – Δεν πάει άλλο»

Η Νέα Αριστερά δηλώνει πως θα στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας που ανακοίνωσε ότι πρόκειται να καταθέσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προς την κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Η Nέα Aριστερά στις 6 Μαρτίου κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και την Πλεύση Ελευθερίας στην από κοινού κατάθεση πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση. Επέλεξαν για μικροκομματικούς λόγους να απορρίψουν την πρόταση αυτή. Σήμερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναφέρει την πρόταση της Νέας Αριστεράς. Εμείς δεν κάνουμε παιχνίδια.

Το δήλωσε σήμερα νωρίς το πρωί ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης: Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει. Η παραμονή της αποτελεί όνειδος για τη δημοκρατία. Η Νέα Αριστερά θα στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση. Δεν πάει άλλο».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα