Πολιτική

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την απόσυρση Πατούλη

«Αντιμετώπισαν με αξιοπρέπεια την απόφασή μας να μην τους στηρίξουμε».

Parallaxi
το-μήνυμα-του-κυριάκου-μητσοτάκη-για-τ-1024846
Parallaxi

Έμμεση αναφορά στην απόσυρση της υποψηφιότητας του Γιώργου Πατούλη μετά την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να δώσει το χρίσμα για την περιφέρεια Αττικής στο Νίκο Χαρδαλιά, έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Ευχαριστώ όσους δεν στηρίξαμε, με αξιοπρέπεια αντιμετώπισαν την επιλογή μας”, δήλωσε ειδικότερα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ κατά την εκδήλωση παρουσίασης μίας άλλης υποψηφιότητας, αυτής του Αλκιβιάδη Στεφανή, για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Σημειωτέον ότι νωρίτερα σήμερα το Μαξίμου δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, διαμήνυσε ουσιαστικά στον κ.Πατούλη να αποσυρθεί και προανήγγειλε ότι θα του πάρει τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους.

Υπενθυμίζεται ότι η υποψηφιότητα Χαρδαλιά ανακοινώθηκε επίσημα νωρίτερα σήμερα Δευτέρα και αφού είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο, μετά το θόρυβο με το ζεϊμπέκικο Πατούλη στο Ζάππειο.

Πριν καταλήξει η ΝΔ όμως στη λύση Χαρδαλιά, είχε εισπράξει τρεις αρνήσεις: Ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης και ο δήμαρχος Βούλας- Βάρης- Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, είπαν όχι στην πρόταση να διεκδικήσουν με το γαλάζιο χρίσμα την περιφέρεια Αττικής.

Τελικά ο κ.Χαρδαλιάς, που φερόταν πάντως να επιθυμεί μία θέση στην Ευρωβουλή, εκλήθη χθες Κυριακή στο Μαξίμου και… επείσθη από τον υπουργό Επικρατείας. Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκο να δώσει μία μάχη, που υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να εξελιχθεί σε εμφύλιο, δεδομένου ότι αρχικά ο κ. Πατούλης σκεπτόταν να κατέβει ούτως ή άλλως.

Η απόσυρση Πατούλη όμως αποσοβεί τα χειρότερα για τη ΝΔ, αλλά μένει να φανεί κατά πόσον τα πισωγυρίσματα στην περιφέρεια Αττικής θα επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Πηγή: news247

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα