Τριανταφυλλίδης: H ουσιαστική στήριξη των εργαζόμενων γονέων και η ενίσχυση του ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη σε απόλυτη προτεραιότητα

Την άμεση ανάγκη ενίσχυσης σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας περίθαλψης υπογραμμίζει ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στην Α’ Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της πόλης μας

Parallaxi
τριανταφυλλίδης-h-ουσιαστική-στήριξη-1008695
Parallaxi

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στην Α’ Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης τόνισε τα παρακάτω:

αναμονή στα επείγοντα μέχρι και 7 ώρες, αναμονή για χειρουργεία έως και 2 χρόνια, τεράστιες ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό, υποδομές και υλικά.

«Αυτή είναι η σημερινή εικόνα, εικόνα εγκατάλειψης των πολιτών στην τύχη τους, ιδίως εκείνων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να νοσηλευτούν σε κάποια ιδιωτική κλινική», σημείωσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και συμπλήρωσε:

«Μία σκληρή πραγματικότητα μέσα στην οποία θρηνήσαμε χιλιάδες συνανθρώπους μας την περίοδο της πανδημίας, μια πραγματικότητα που επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαλύει συνειδητά το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η αξιοπρεπής δημόσια δωρεάν περίθαλψη, η οικονομική ενίσχυση και εύρυθμη λειτουργία του Ε.Σ.Υ. αποτελούν απόλυτες προτεραιότητες στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.»

Ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Τριανταφυλλίδης τονίζει ότι ο ίδιος εδώ και χρόνια βρίσκεται στο πλευρό των συμβασιούχων και επικουρικών υγειονομικών που δίκαια ζητούν τη μονιμοποίησή τους, αφού καλύπτουν πάγιες ανάγκες, αγωνιζόμενοι στην πρώτη γραμμή μέσα σε ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες.

Επίμονες και συνεχείς υπήρξαν οι παρεμβάσεις του στο Κοινοβούλιο για την κατασκευή των δύο νέων δομών υγείας που χρειάζονται άμεσα οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, το Παιδιατρικό και το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο της πόλης, έργα που δρομολόγησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα είναι και αυτά θύματα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής αλλά και της διαχειριστικής ανεπάρκειας της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ιδιαίτερη έμφαση ωστόσο δίνεται και στις πρωτοβουλίες που αφορούν την καθημερινότητα των εργαζόμενων γονέων, κυρίως σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις θέσεων στους λιγοστούς βρεφονηπιακούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης.

Τη στιγμή που ο οικογενειακός προϋπολογισμός πλήττεται βάναυσα από την ακρίβεια, το ζήτημα της δωρεάν φύλαξης των βρεφών και των νηπίων αποτελεί μείζον κοινωνικό πρόβλημα, ιδιαίτερα για τις μονογονεϊκές οικογένειες και τις εργαζόμενες μητέρες που δεν έχουν κάποια βοήθεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεσμεύεται για τη δωρεάν ένταξη όλων των παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, με διευρυμένο 10ωρο ωράριο.

Ταυτόχρονα, δίνει ιδιαίτερη σημασία στην απρόσκοπτη δωρεάν χορήγηση καθημερινών ποιοτικών Σχολικών Γευμάτων σε όλα τα παιδιά των δημόσιων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, σε μία περίοδο που οι τιμές των τροφίμων καλπάζουν, με αποτέλεσμα πολλές οικογένειες να μην μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικότερες ανάγκες τους.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα