Πολιτική

Βαρουφάκης για ΜέΡΑ25 εκτός Βουλής: Θρήνος της Αριστεράς απόψε, αποτύχαμε

«Ποτέ μια τέτοια Αριστερά δεν θα λείψει τόσο από τη Βουλή» - ΟΙ πρώτες δηλώσεις του για το εκλογικό αποτέλεσμα

Parallaxi
βαρουφάκης-για-μέρα25-εκτός-βουλής-θρήν-1024830
Parallaxi

Το γεγονός ότι το ΜέΡΑ25 έμεινε εκτός Βουλής είναι το λιγότερο, δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, κάνοντας λόγο για «θρήνο» της Αριστεράς και αποτυχία να αποτραπεί η μετατροπή της λαϊκής οργής σε ένα ακροδεξιό ρεύμα.

«Η μη είσοδος του ΜέΡΑ25 στη Βουλή είναι το λιγότερο. Το μείζον είναι ο αποψινός θρήνος της Αριστεράς επειδή αποτύχαμε να μετατρέψουμε τη δεκαετή αντίσταση στη μνημονιακή καταστροφή σε ένα προοδευτικό μέτωπο και ταυτόχρονα αποτύχαμε να αποτρέψουμε τη μετατροπή της λαϊκής οργής σε ένα ακροδεξιό ρεύμα», δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, στην πρώτη του αντίδραση μετά την εκτίμηση των αποτελεσμάτων για τις εκλογές 2023, που δείχνει ότι το ΜέΡΑ25 μένει εκτός Βουλής.

«Από αύριο το πρωί θα αρχίσουμε να δουλεύουμε για την ανασύνταξη της πλουραλιστικής, οικολογικής, ενωτικής, ανιδιοτελούς Αριστεράς. Ποτέ ο λαός δεν είχε τόσο πολύ ανάγκη μια τέτοια Αριστερά στη Βουλή. Ποτέ μια τέτοια Αριστερά δεν θα λείψει τόσο από τη Βουλή», συνέχισε ο Γιάνης Βαρουφάκης και σημείωσε ότι τίποτα δεν έχει χαθεί οριστικά.

«Τον Σεπτέμβριο του 2009 μια συστημική κυβέρνηση κέρδισε τις εκλογές με ένα συντριπτικό 44% και μερικούς μήνες μετά ολόκληρο το σύστημα κατέρρεε κάτω από το βάρος των χρεών και ψεμάτων του. Αυτή τη φορά η ανασυγκροτημένη και ανασυνταχθείσα Αριστερά θα πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη για να στηρίκουμε τον κόσμο που θα χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του», κατέληξε ο Γιάνης Βαρουφάκης, στο πρώτο σχόλιό του για τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα