Ελλάδα

Πολλαπλό Βιβλίο: Τι είναι και τι αλλαγές φέρνει στα σχολεία

Στόχος είναι η σταδιακή απομάκρυνση από την αποστήθιση

Parallaxi
πολλαπλό-βιβλίο-τι-είναι-και-τι-αλλαγέ-858909
Parallaxi

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την υλοποίηση του «Πολλαπλού Βιβλίου» στα σχολεία. Στόχος είναι η σταδιακή απομάκρυνση από την αποστήθιση, μέσα από περισσότερα του ενός βιβλία ανά γνωστικό αντικείμενο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για το «Πολλαπλό Βιβλίο» στα σχολεία, καθορίζονται με νέα Υπουργική Απόφαση του ΥΠΑΙΘ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, μεταξύ άλλων, «η δημιουργία, συγκρότηση, λειτουργία και τεχνική υποστήριξη του Μητρώου Διδακτικών Βιβλίων (ΜΔΒ) και της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης Διδακτικών Βιβλίων (ΨΒΔΒ)».

Όλα τα εγκεκριμένα βιβλία, επισημαίνει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, «θα είναι διαθέσιμα σε ψηφιακή βιβλιοθήκη, προκειμένου οι μαθητές να μπορούν να συνδυάσουν πηγές και να καλλιεργήσουν με τον τρόπο αυτό περαιτέρω την κριτική τους σκέψη».

Τα επόμενα βήματα στη διαδικασία εφαρμογής της μεταρρύθμισης είναι «η συγκρότηση Επιτροπής Κοστολόγησης, η έκδοση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η διαδικασία συγγραφής, στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν φυσικά πρόσωπα, ενώσεις φυσικών προσώπων, νομικά πρόσωπα ή ενώσεις νομικών προσώπων που θα έχουν εγκριθεί από το ΙΕΠ, και η αξιολόγηση των βιβλίων προς ένταξη στο ΜΔΒ από επιστημονικές επιτροπές ανά γνωστικό αντικείμενο, με κριτήρια ποιότητας και χαρακτηριστικά επιστημονικής και παιδαγωγικής καταλληλότητας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ.

Πηγή: newsit.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα