Διεθνή

Πολωνία: 65χρονος κόπηκε 53 φορές στις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης

Παρά τις διαδοχικές του αποτυχίες, δηλώνει έτοιμος να κάνει την… 54η προσπάθειά του

Parallaxi
πολωνία-65χρονος-κόπηκε-53-φορές-στις-εξε-939580
Parallaxi

Για τη συντριπτική πλειονότητα των υποψίων οδηγών οι εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης έχουν… διαδικαστικό χαρακτήρα, μιας και το ποσοστό επιτυχίας είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Υπάρχουν, ωστόσο, και αυτοί οι συμπολίτες μας για τους οποίους οι εξετάσεις οδήγησης εξελίσσονται σε «εφιάλτη» δίχως τέλος, μιας και βιώνουν το σκληρό πρόσωπο της αποτυχίας, και αναγκάζονται να επιστρέψουν στα… θρανία.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ένας 65χρονος από την πόλη Λοτζ της Πολωνίας, ο οποίος έχει «κοπεί» στις εξετάσεις οδήγησης όχι μία, δύο ή τρεις φορές, αλλά… 53!

Μιλώντας στο πολωνικό ειδησεογραφικό Μέσο “Express Ilustrowany”, o κ. Bogdan Matusiak (περί ου ο λόγος) ανέφερε ότι παρότι πέτυχε με την πρώτη προσπάθεια στο θεωρητικό σκέλος των εξετάσεων (σ.σ. τα σήματα), αδυνατεί να ακούσει το πολυπόθητο «ναι» από τους εξεταστές μετά τη διενέργεια των πρακτικών εξετάσεων. Όπως επισήμανε, οι εξεταστές πάντα βρίσκουν κάτι που το εκλαμβάνουν ως λάθος.

«Οι εξεταστές στην πόλη Λοτζ δίνουν τόσο προσοχή στη λεπτομέρεια όσο οι φαρμακοποιοί». Ανάμεσα στις αιτιολογίες που του επιφύλασσαν κατά καιρούς οι εξεταστές ήταν ότι «οδήγησες στην ανηφόρα πολύ γρήγορα» και «πάτησες διαχωριστική γραμμή».

Ο κ. Matusiak δεν είναι ο μοναδικός που έχει βιώσει την «αδιαλλαξία» και την λεπτολογία των εξεταστών. Σε συζητήσεις που έχει πραγματοποιήσει με άλλους οδηγούς του έχει γνωστοποιηθεί ότι υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι οι οποίοι αδυνατούν να πάρουν την άδεια οδήγησης στα χέρια τους.

«Κάποιο τα παρατάνε καθώς η υπομονή τους έχει εξαντληθεί και κινδυνεύουν με νευρικό κλονισμό», πρόσθεσε ο κ. Matusiak, ο οποίος ωστόσο αρνείται να τα παρατήσει και δηλώνει έτοιμος να κάνει την… 54η προσπάθειά του την προσεχή Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου. «Είπα στον εαυτό μου ότι δεν πρόκειται να τα παρατήσω».

Εξήγησε δε ότι ουδέποτε σκέφτηκε να πάει σε άλλη πόλη προκειμένου να συμμετάσχει στις εξετάσεις. Ούτε θέλησε ποτέ να αμφισβητήσει τις αποφάσεις των εξεταστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος συμμετοχής στις εξετάσεις οδήγησης στην Πολωνία κοστίζει 140 ζλότι Πολωνίας, ήτοι 30 ευρώ με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Δεδομένου, λοιπόν, ότι έχει αποτύχει 53 φορές, ο κ. Matusiak έχει χρειαστεί να καταβάλει ένα ποσό της τάξεως των 1.590 ευρώ. Ένας λογαριασμός που στις 24 Νοεμβρίου αναμένεται να αυξηθεί…

πηγή iefimerida

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα