Διεθνή

Πορτογαλία: Έπεσαν βράχια στο σπίτι τους – Δύο νεκροί

Η κατολίσθηση ευνοήθηκε πιθανότατα από τη βροχή που έχει πέσει τις τελευταίες μέρες.

Parallaxi
πορτογαλία-έπεσαν-βράχια-στο-σπίτι-το-901326
Parallaxi

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κατολίσθηση που κατέστρεψε εν μέρει το σπίτι τους στη βόρεια Πορτογαλία, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Η κατολίσθηση αυτή που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή Εσποσέντε, η οποία ευνοήθηκε πιθανότατα από τη βροχή που έχει πέσει τις τελευταίες μέρες, είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν “μεγάλες πέτρες” σε σπίτι που κατοικείτο από έξι ανθρώπους, σκοτώνοντας έναν άνδρα και μια γυναίκα 22 ετών, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο Ρούι Κόστα, αξιωματούχος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Μπράγκα, στη βόρεια Πορτογαλία.

Τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας “ένα ζευγάρι και δύο παιδιά 2 και 12 ετών απομακρύνθηκαν σώα και ασφαλή”, διευκρίνισε, καθώς τα συνεργεία διάσωσης περίμεναν να καταστεί ασφαλής η περιοχή για να μπορούν να περισυλλέξουν τα πτώματα.

Στη βόρεια Πορτογαλία σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες ισχυρές βροχοπτώσεις, στις οποίες “μπορεί να οφείλεται” η κατολίσθηση, αλλά η υπόθεση αυτή “θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από τους ειδικούς”, διευκρίνισε ο Κόστα.

Πηγή: ΑΠΕ