Πώς μια θρυλική πλατεία στα δυτικά αλλάζει πρόσωπο

Δημιουργήθηκε τη δεκαετία του '80 και τώρα ξεκινά η ανάπλασή της.

Parallaxi
πώς-μια-θρυλική-πλατεία-στα-δυτικά-αλλ-283066
Parallaxi

Σήμερα ξεκίνησε η αποξήλωση της εξέδρας στην Πλατεία Ελευθερίας της Άνω Ηλιούπολης από τα συνεργεία του Τμήματος Καθημερινότητας και Άμεσης Επέμβασης του Δήμου Παύλου Μελά. 

Μετά την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης ενέργειας, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Παύλου Μελά, αναλαμβάνει να αναπλάσει την εμβληματική πλατεία της οδού Μακρυγιάννη. 

Η Πλατεία Ελευθερίας στην Άνω Ηλιούπολη δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ’80 από τον τότε Δήμαρχο Σταυρούπολης, Χρήστο Τσακίρη και τον συνεργάτη του αρχιτέκτονα Γιώργο Αθανασόπουλο.

Η επερχόμενη ανάπλαση αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά και ο στόχος είναι να παραδοθεί μια βιώσιμη, ποιοτική, ευχάριστη και ασφαλής αστική πλατεία στους πολίτες, με μεγαλύτερη προσβασιμότητα και προσπελασιμότητα στο εσωτερικό της.

Θα γίνουν επεμβάσεις σε συνολική επιφάνεια περίπου 6.500 τ.μ., που περιλαμβάνουν την ανάπλαση του χώρου της καθεαυτού πλατείας, τις επεμβάσεις στα άμεσα περιμετρικά πεζοδρόμια, τη πεζοδρόμηση τμημάτων των οδών Σίνα, Ναυάρχου Βότση και Χάνι Γραβιάς και την νέα ασφαλτόστρωση στις ανασχεδιασμένες συναντήσεις των οδών Ν. Βότση – Λυσιστράτης και Αντιγόνου – Χάνι Γραβιάς.

Επιπλέον οι πολίτες θα μπορούν να διευρύνουν τις δραστηριότητές τους, ατομικές και κοινωνικές, και ως εκ τούτου να εντείνουν τη δημόσια συνείδησή τους στο χώρο: να περπατήσουν, να συνευρεθούν, να χαλαρώσουν, να διαβάσουν, να παίξουν και να ψυχαγωγηθούν.

Παράλληλα, προτεραιότητα του όλου σχεδιασμού αποτελεί η βελτίωση του μικροκλίματος της πλατείας με στόχο η υλοποίησή του να αποτελέσει ένα παραπάνω βήμα στην προσέγγιση του βιοκλιματικού σχεδιασμού.

Διαβάστε ακόμα: To πάρτυ στην πλατεία που θα ξυπνήσει μνήμες!

Σπάνιες εικόνες και αναμνήσεις από την παλιά Ηλιούπολη

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα