Πώς μπορείς να γλιτώσεις οριστικά από τις ενοχλητικές τηλεφωνικές προσφορές

Η κ. Κοντογιάννη εξηγεί ποιος είναι ο τρόπος για να απαλλαγείς από τα ενοχλητικά τηλέφωνα.

Parallaxi
πώς-μπορείς-να-γλιτώσεις-οριστικά-από-354530
Parallaxi

Το τελευταίο διάστημα, το «κακό» με τις πάση φύσεως εταιρείες που σε παίρνουν τηλέφωνο για να σε ενημερώσουν για προσφορές έχει παραγίνει. Είτε απλά ακούς ένα ηχογραφημένο μήνυμα είτε σε παίρνουν κανονικά για προώθηση προϊόντων και προσφορών, υπάρχει λύση για να απαλλαγείς από αυτά τα τηλεφωνήματα σύμφωνα με την κ. Αθηνά Κοντογιάννη, αναπληρώτρια Συνήγορο του Καταναλωτή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η κ. Κοντογιάννη ανέφερε ότι αν το μήνυμα είναι ηχογραφημένο χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, αυτό σημαίνει ότι έχεις δώσει τη συγκατάθεση σου για να σε καλούν, άρα είναι μια νόμιμη διαδικασία.

Επιπλέον, όταν σε καλούν για να σου προωθήσουν ένα προϊόν –  για διαφήμιση –  εξωτερικοί παράγοντες και στελέχη της εταιρείας, είναι κάτι επιτρεπτό, εκτός κι αν έχεις εναντιωθεί ρητά και έχεις δηλώσει πως δεν επιθυμείς να σε ενοχλούν.

Πώς μπορείς να τονίσεις ότι δεν επιθυμείς να σε καλούν

Αυτό, όπως εξηγεί η κ. Κοντογιάννη, γίνεται με δύο τρόπους. Πλέον, όταν συνάπτεις κάποια σύμβαση με τον τηλεφωνικό σου πάροχο ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία, υπάρχει βάσει νόμου ένα ειδικό κουτάκι στο κάτω μέρος για να δηλώσεις αν επιθυμείς τέτοιου είδους κλήσεις ή όχι.

Η άλλη λύση είναι να στείλεις στην εταιρεία ένα mail ή να κάνεις ένα τηλεφώνημα ή ακόμα και στην επικοινωνία που θα έχεις στην πρώτη φάση μαζί της να δηλώσεις ότι δεν ενδιαφέρεσαι και ότι δε θες να σε ξανά ενοχλήσουν.

«Αν δεν υπάρχει συμμόρφωση, έχεις τη δυνατότητα να προσφύγεις  στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων διότι με τον τρόπο αυτό παραβιάζονται οι διατάξεις για τα προσωπικά δεδομένα και θίγεται και η ιδιωτική σου ζωή. Η σχετική νομοθεσία προβλέπει πολύ υψηλές αποζημιώσεις σε επίπεδο ηθικής βλάβης που μπορούν να ξεκινούν από 10.000», καταλήγει η κ. Κοντογιάννη.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα