Top

Bιτριόλι έδειξαν τα αποτελέσματα – Τι αναφέρουν αστυνομικές πηγές και πού στρέφονται οι έρευνες

Βιτριόλι ήταν το καυστικό υγρό που έριξε η άγνωστη δράστιδα στο πρόσωπο της 34χρονης γυναίκας στην Καλλιθέα.

Parallaxi
bιτριόλι-έδειξαν-τα-αποτελέσματα-τι-α-599219
Parallaxi

Bιτριόλι (θειικό οξύ) έδειξαν τα αποτελέσματα από το Γενικό Χημείο του Κράτους, ότι ήταν το καυστικό υγρό που έριξε η άγνωστη δράστιδα στην 34χρονη γυναίκα, το πρωί της περασμένης Τετάρτης, τη στιγμή που περίμενε το ασανσέρ στο κτίριο της εταιρείας όπου εργάζεται, στη λεωφόρο Θησέως, στην Καλλιθέα.

Όπως τονίζουν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές, οι έρευνες της ΕΛΑΣ στρέφονται αυτή την ώρα στο πώς μπόρεσε η δράστιδα να προμηθετεί αυτή την καυστική ουσία, η οποία δεν πωλείται στο εμπόριο. «Ερευνούμε πλέον πώς και από πού μπόρεσε να προμηθευτεί το βιτριόλι. Είναι ένα σημείο που μπορεί να “ρίξει φως” στην υπόθεση”», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Παράλληλα, η Αστυνομία συνεχίζει να ερευνά αν υπάρχει και άλλο βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας, που τυχόν έχουν καταγράψει την άγνωστη.

Σημειώνεται, επίσης, ότι οι αστυνομικοί που διερευνούν την υπόθεση, θα περιμένουν μερικές ημέρες ώστε να συνέλθει η άτυχη γυναίκα και μετά θα συνομιλήσουν και πάλι μαζί της. Εκτιμούν ότι, όταν βελτιωθεί η κατάστασή της και ξεπεράσει το αρχικό σοκ, ίσως, μπορέσει να θυμηθεί περισσότερα και να δώσει κάποια στοιχεία που πιθανόν να βοηθήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη της μαυφορεμένης δράστιδας, που αφού κοίταξε για δευτερόλεπτα στα μάτια την 34χρονη, όπως είπε σε αστυνομικούς το θύμα, της έριξε το βιτριόλι. (Πηγή: ΑΠΕ, Δημ. Καλαμπάκας)

Πώς περιέγραψε την γυναίκα που της έριξε βιτριόλι η 34χρονη

Μυστήριο συνεχίζει να καλύπτει την ταυτότητα του προσώπου που επιτέθηκε με βιτριόλι την προηγούμενη Τετάρτη στην άτυχη  34χρονη γυναίκα στην Καλλιθέα, καθώς οι κάμερες ασφαλείας των γύρω καταστημάτων δεν φαίνεται να έχουν καταγράψει τις κινήσεις της, ενώ και το ίδιο το θύμα δεν είναι ικανό να δώσει ακριβή περιγραφή, λόγω της ταχύτητας που έγινε η επίθεση.

Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας έχουν μπει άνθρωποι του κοινωνικού κύκλου της νέας γυναίκας, χωρίς να αποκλείεται και η περίπτωση κάποιου εμμονικού ανθρώπου που την είχε στοχοποιήσει.

«Ηταν ψηλή, αδύνατη, δεν την πρόσεξα πολύ. Ολα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα χωρίς να μου μιλήσει καθόλου, χωρίς να μου πει τίποτα. Ξαφνικά γύρισα να δω ποια είναι αυτή που βρίσκεται στην είσοδο της πολυκατοικίας, και εκείνη μου έριξε το βιτριόλι», ήταν τα πρώτα λόγια του θύματος στους αστυνομικούς για την περιγραφή της γυναίκας που της επιτεθήκε, ενώ συνέχισε λέγοντας: «Ολα κράτησαν λίγα δευτερόλεπτα. Πονούσα φρικτά, δεν θυμάμαι τίποτα παραπάνω».

«Θεωρεί ότι μπορεί να προέρχεται από κάποιο άτομο που απλά είχε κάποια εμμονή μαζί της χωρίς να γνωρίζει του λόγους. Σε συνδυασμό όμως με το ότι γνώριζε πάρα πολύ καλά τον χώρο της εργασίας της», εξηγεί ο δικηγόρος της κοπέλας.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν και την μαρτυρία ενός πρώην συναδέλφου της, που ανέφερε πως 5 ημέρες πριν την επίθεση, είχε δει μια γυναίκα να κινείται ύποπτα στην περιοχή και προσπαθούν να σκιαγραφήσουν το προφίλ της γυναίκας που  επιτέθηκε στην 34χρονη

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών που ασχολούνται με τις έρευνες, όταν συνάντησαν την άτυχη γυναίκα, επικεντρώθηκαν σε ερωτήσεις σχετικά με το αν υποψιάζεται ποιο είναι το πρόσωπο που ήθελε να της κάνει κακό, αλλά και αν είχε δεχτεί απειλές στο παρελθόν.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων από το κινητό της 34χρονης, οι αστυνομικοί συνεχίζουν να συγκεντρώνουν και να εξετάζουν βίντεο από κάμερες ασφαλείας που μπορεί να έχουν καταγράψει τις κινήσεις της μαυροφορεμένης γυναίκας. (Πηγή: skai.gr)

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα