Πώς θα εισέρχονται οι ταξιδιώτες από τα χερσαία σύνορα

Τις προϋποθέσεις, με βάση τiς οποίες μπορούν οι πολίτες να εισέρχονται στη χώρα από τις χερσαίες πύλες εισόδου ανέλυσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Parallaxi
πώς-θα-εισέρχονται-οι-ταξιδιώτες-από-τ-592567
Parallaxi

Τις προϋποθέσεις, με βάση τiς οποίες μπορούν οι πολίτες να εισέρχονται στη χώρα από τις χερσαίες πύλες εισόδου ανέλυσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως οι «Έλληνες πολίτες, συμπεριλαμβανομένων συζύγων και ανήλικων παιδιών, κάτοχοι άδειας παραμονής, κάτοχοι ειδικού δελτίου ταυτότητας ομογενούς ή πρόσωπα που έχουν μόνιμη κατοικία Ελλάδα, δύνανται να εισέρχονται στη χώρα μέσω των συνοριακών σημείων Κακαβιάς από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα και Κήπων από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ. Το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο εισόδου είναι 400 άτομα ημερησίως, εξαιρουμένων των οδηγών φορτηγών».

Η διέλευση φορτηγών είναι δυνατή μέσω των συνοριακών σημείων Προμαχώνα, Ορμενίου, Ευζώνων, Κήπων, Εξοχής και Νυμφαίας από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ και Κακαβιάς από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Για τις μετακινήσεις από και προς τα νησιά, είτε αφορά Έλληνες είτε τουρίστες, είναι υποχρεωτική η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικού pcr 72 ωρών ή rapid test ή self test 24 ωρών.

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς για είσοδο στη χώρα απαιτείται η συμπλήρωση φόρμας PLF 24 ώρες πριν το ταξίδι. Σε ό,τι αφορά στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, υπάρχει ισχυρή σύσταση για διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test). 

«Είναι ξεκάθαρο ότι η αργή αλλά σταθερή βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων, η χρήση των self test, αλλά και το τείχος ανοσίας που χτίζεται με τον εμβολιασμό κάνουν δυνατή την σταδιακή άρση των μέτρων», σημείωσε ο υφυπουργός κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση.

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα