Ελλάδα

Πώς θα γίνει η μεταγωγή των χρυσαυγιτών – Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ

Οι δυο άνδρες μοιραία συναντήθηκαν στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ, όπου κρατούνται μέχρι τη μεταγωγή τους στις φυλακές τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Parallaxi
πώς-θα-γίνει-η-μεταγωγή-των-χρυσαυγιτώ-675401
Parallaxi

Στο κτίριο της ΓΑΔΑ, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον 7ο όροφο, βρίσκονται οι 34 από τους 39 καταδικασθέντες της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας βρίσκονταν από συνεχή παρακολούθηση, φυσική και τεχνική.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ήταν ο πρώτος, σχεδόν αμέσως μόλις το δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν θα δοθεί αναστολή σε κανένα από τα στελέχη της «διευθυντικής ομάδας» της Χρυσής Αυγής, που παραδόθηκε. Ο άλλοτε αρχηγός του Νίκος Μιχαλολιάκος το έκανε όπως όλοι περίμεναν: με ύβρεις, χυδαιότητες και ένα κακοστημένο σόου.

Για περίπου 10 λεπτά η… μοίρα το έφερε ώστε Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης, ο αρχηγός και το πρωτοπαλίκαρο κάποτε, να βρεθούν στο ίδιο κελί. Έμειναν εκεί μόνο για 10 λεπτά. Αλλά δεν αντάλλαξαν ούτε κουβέντα. Οι σχέσεις τους έχουν διαρραγεί εδώ και πολύ καιρό (ο Κασιδιάρης μεσούσης της δίκης έφυγε από τη Χρυσή Αυγή και ίδρυσε δικό του κόμμα) και κατά το κοινώς λεγόμενο δεν θέλουν ούτε να βλέπονται πια.

Συνεργεία της σήμανσης, προσήλθαν στη ΓΑΔΑ για να λάβουν τα αποτυπώματα και τις φωτογραφίες των καταδικασθέντων, προκειμένου να αποφευχθεί η διαδικασία μεταφοράς τους στην Πέτρου Ράλλη, όπου και βρίσκεται η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συνεννοήσεις με τον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών, προκειμένου να οριστεί η ώρα κατά την οποία θα ξεκινήσει η σταδιακή μεταφορά τους, προκειμένου να παραλάβουν τα φυλακιστήρια εντάλματα και στη συνέχεια να οδηγηθούν στη Διεύθυνση Μεταγωγών για να μεταφερθούν στις φυλακές.

Σύμφωνα πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ενδεχομένως τα μέλη του διευθυντηρίου να κινηθούν με μεμονωμένα οχήματα και οι υπόλοιποι με λεωφορεία της Διεύθυνσης Μεταγωγών.

Πηγή: skai.gr/newsit.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα