Ελλάδα

Πότε θα ξεκινήσει να βρέχει στη Θεσσαλονίκη – Με χαλάζι και καταιγίδες η “επιστροφή”

Η πρόγνωση για την κατάσταση από το μεσημέρι και μετά.

Parallaxi
πότε-θα-ξεκινήσει-να-βρέχει-στη-θεσσαλ-456300
Parallaxi
Photo by Ezra Comeau-Jeffrey on Unsplash

Σύμφωνα με το meteo και τον Στρατής Βουγιούκα και Κωνσταντίνο Λαγουβάρδο, “τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, σε πολλά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και πιθανόν κατά τόπους στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Περισσότερο θα επηρεαστούν η Δυτική Μακεδονία, η Ήπειρος, το εσωτερικό της Θεσσαλίας, η Δυτική-Κεντρική Στερεά και η Πελοπόννησος. Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τη διάρκεια της Δευτέρας συμπεριλαμβάνονται ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης.”

Παράλληλα το meteo προτρέπει στους εκδρομείς του τριημέρου -και όχι μόνο- που αναμένεται να επιστρέψουν στις περιοχές τους να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία ROADS για τον προγραμματισμό των οδικών τους μετακινήσεων. Ενδεικτικά ο χάρτης με τις συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν στο οδικό δίκτυο τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας:

Εικόνα meteo

Σύμφωνα με την ΕΜΥ και το αναλυτικό δελτίο πρόγνωσης καιρού για σήμερα: 

Ραγδαία θα είναι η επιδείνωση του καιρού σήμερα – Πιθανότητες για χαλάζι.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ Καιρός: Στη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Aναλυτικά η πρόγνωση για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ΕΔΩ.

*Με πληροφορίες από meteo, ΕΜΥ, ΑΠΕ /ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα