Πούτιν: Οι τέσσερις όροι που θέτει για να σταματήσει την εισβολή

Η επικοινωνία Πούτιν - Μακρόν διήρκησε μιάμιση ώρα και ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να επανέλαβε τους τέσσερις όρους που θέτει στην ΕΕ

Parallaxi
πούτιν-οι-τέσσερις-όροι-που-θέτει-για-ν-883902
Parallaxi
ΕΙΚΟΝΑ SOOC

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε σήμερα, Δευτέρα (28/2) τηλεφωνική επικοινωνία, διάρκειας μιάμισης ώρας, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε το Ελιζέ.

Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε από τον Ρώσο ομόλογό του να σταματήσουν τα πλήγματα εναντίον των αμάχων, να διαφυλαχθούν οι πολιτικές υποδομές και να διασφαλιστεί η πρόσβαση στους οδικούς άξονες στην Ουκρανία. Και στα τρία αυτά σημεία ο Πούτιν «επιβεβαίωσε ότι είναι πρόθυμος να δεσμευτεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως μεταδίδει το RT ο Πούτιν επανέλαβε τους τέσσερις όρους που θέτει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να σταματήσει τον πόλεμο που μαίνεται για 5η μέρα.

Οι τέσσερις όροι είναι οι εξής:

  • Αναγνώριση της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία
  • Αποστρατιωτικοποίηση του ουκρανικού κράτους
  • Αποναζιστικοποίηση του ουκρανικού κράτους
  • Διασφάλιση ουδέτερου καθεστώτος της Ουκρανίας

Σημειώνεται πως ο Ρώσος πρόεδρος αρχικά απαίτησε έναρξη διαπραγματεύσεων μόνο με την προϋπόθεση να παραδώσουν τα όπλα οι Ουκρανοί, ενώ σε πρόσφατη συνέντευξή του υποστήριξε πως δεν συνομιλεί με «ναζιστές και ναρκομανείς», αφήνοντας βεβαίως αιχμές για την κυβέρνηση της Ουκρανίας, την οποία μάλιστα κάλεσε τον ουκρανικό λαό και στρατό να ανατρέψουν.

Ο Μακρόν ζήτησε από τον Πούτιν να παραμείνουν σε επαφή τις επόμενες ημέρες και εκείνος συμφώνησε.

Τις τελευταίες ώρες ο Μακρόν συνομίλησε επίσης «πολλές φορές» με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της Ουκρανίας τήρησαν τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Τα 193 μέλη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τήρησαν, όρθιοι, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, κατά την έναρξης μιας σπάνιας «κατεπείγουσας, έκτακτης» συνεδρίασης με αντικείμενο τον πόλεμο.

Την πρωτοβουλία αυτή είχε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των Μαλδίβων, Αμπντάλα Σαχίντ, που προεδρεύει στη Γενικής Συνέλευση.

Ο Σαχίντ αναμένεται στη συνέχεια να εκφωνήσει μια σύντομη ομιλία με την οποία θα ζητήσει τον τερματισμό της βίας, όπως και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες που θα ακολουθήσει.

Πηγή: ΑΠΕ / news247.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα