Επικαιρότητα

Πουλώ το ΑΦΜ μου, όχι το νερό μου

Η ευθύνη μας τεράστια. Πουλάνε το νερό. Πουλάνε εμάς τους ίδιους. Οι πολιτικοί είναι ο καθρέφτης μας.

Parallaxi
πουλώ-το-αφμ-μου-όχι-το-νερό-μου-990650
Parallaxi

Λέξεις Αντώνης Ελευθεριάδης*

Η μεταβίβαση επιχειρήσεων σε συγγενικά πρόσωπα που το ΑΦΜ τους είναι καθαρό, είναι πάγια τακτική για αυτούς που τα χρέη γίνονται θηλιά στις οικονομικές συναλλαγές τους.

Πλέον υπάρχει προοικονομία, επειδή ετοιμάζεσαι να αθετήσεις υποχρεώσεις μεταβιβάζεις την επιχείρηση σε ηλικιωμένο πρόσωπο με ένα αντίτιμο και μετά ξεκινάς το λεγόμενο «πιστόλι».

Υπάρχουν πλέον ηλικιωμένοι με 7-,8 επιχειρήσεις πάνω τους και άλλοι που ετοιμάζονται να τους φτάσουν. Αυτό το ηλικιωμένο startup αποτελεί ελληνική φυσικά καινοτομία…

Σε μια κοινωνία που τα μέλη της σέβονται το ένα το άλλο και υπάρχει συλλογικό όραμα, αυτό θα ήταν αδιανόητο. Χρειαζόμαστε να επαναδομήσουμε την Ελλάδα με άξονα το 2030. Ποια Ελλάδα επιθυμούμε; Μια δημοκρατία που οι θεσμοί της δεν λειτουργούν; Μια δικαιοσύνη απαξιωμένη; Με υποκλοπές και πρακτικές μαφίας; Ένα κράτος που οι υποδομές του καταρρέουν; Οι ανθρώπινες ζωές να κοστολογούνται σε αυτές που αξίζουν και σε αυτές που φέρουν κάποιο πολιτικό κόστος αν χαθούν;

Αυτή η σήψη δεν είναι εισαγόμενη. Οι διαφορετικές κρίσεις που αντιμετωπίσαμε τα τελευταία χρόνια είναι, αλλά τα αδιευκρίνιστα εμβάσματα δεν είναι.  Αυτό το πελατειακό κράτος είναι που απογοητεύει. Η σύγκρουση των Τεμπών ανασήκωσε το χαλί κάτω από το οποίο κρύβουμε όλες τις παθογένειες ηθελημένα ή όχι. Οι πολιτικοί είναι ο καθρέφτης μας.

Οι επερχόμενες εκλογές φυσικά και ενέχουν την πολιτική, ιδεολογική και κομματική αντιπαράθεση, αλλά υπάρχει και το ζητούμενο που τα υπερβαίνει. Ανεξαρτήτως τοποθέτησης, η καταγγελία του προέδρου Αναστασιάδη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι υπονομεύει τα εθνικά συμφέροντα είναι αρκετή να κατανοήσει και ο κάθε δύσπιστος ότι κάποιοι δεν είναι ούτε μπλε, ούτε πράσινοι, ούτε κόκκινοι, είναι απλά μωβ (χρώμα του προσφιλούς τους 500ευρω).

Η ευθύνη μας τεράστια. Πουλάνε το νερό. Πουλάνε εμάς τους ίδιους.

Με το σύνθημα «Υπερασπίσου το Νερό», οι Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Φοίβος Δεληβοριάς, Δημήτρης Μυστακίδης, το μουσικό σχήμα «Η Πριγκιπέσα» και οι «Χειμερινοί Κολυμβητές» ενώνουν τις φωνές τους, στις 2/4, στις 18.00, σε μια ανοιχτή συναυλία στην πλατεία Αριστοτέλους. Όλοι πρέπει να είμαστε εκεί.

ΥΓ «…ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε…»

“Aς ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός,ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας,ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος,ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο,ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο,ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά.

Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων,ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη,παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό.

Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου…

Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.”

Ζοζέ Σαραμάγκου (Νόμπελ Λογοτεχνίας 1998)

*Ο Αντώνης Ελευθεριάδης είναι τραπεζικό στέλεχος, πιστοποιημένος στην παροχή επενδυτικών συμβουλών – Μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αναπληρωτής Συντονιστής Χρηματοπιστωτικού Τμήματος.

* Η συναυλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού είναι σήμερα, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους. 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα