Top

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ: Στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο Δημήτρης Λιγνάδης

Οι πρώτες πληροφορίες.

Parallaxi
πριν-απο-λιγο-στα-δικαστήρια-της-ευελπ-421212
Parallaxi
Στιγμιότυπο από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων έφτασε πριν από λίγη ώρα ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος συνελήφθη χθες με τις κατηγορίες για κατά συρροή βιασμό (με την ποινική δίωξη να είναι κακουργηματικού χαρακτήρα).

Ο καταγγελλόμενος ηθοποιός-σκηνοθέτης βρέθηκε στο ανακριτικό κτίριο 10 της πρώην σχολής Ευελπίδων όπου αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του.

Ο δικηγόρος του δεν προέβη σε δηλώσεις, αλλά τόνισε ότι ο πελάτης του θα αρνηθεί τις κατηγορίες.

«O κ. Λιγνάδης είναι ένας άνθρωπος έντιμος, ειλικρινής στις εξηγήσεις του, με οργανωμένη σκέψη», είπε ο συνήγορος, Νίκος Γεωργουλέας.

Τώρα, ο κατηγορούμενος αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ώστε να λάβει γνώση του κατηγορητηρίου και της δικογραφίας.

Ο κατηγορούμενος σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα θα πρέπει εντός πενθημέρου από την έκδοση, να έχει απολογηθεί και να έχει αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Κατόπιν απολογίας του, η Ανακρίτρια και Εισαγγελέας θα εξετάσουν αν θα κριθεί προφυλακιστέος ως ύποπτος φυγής ή ως ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων.

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του σκηνοθέτη σχετίζεται με δύο πράξεις βιασμού. Η πρώτη έχει χρόνο τέλεσης το 2010 και καταγγέλθηκε το πρωί της Παρασκευής. Η πράξη φέρεται να τελέστηκε σε βάρος 14χρονου μαθητή. Η δεύτερη συντελέστηκε πιθανόν το 2015 ή το 2016, και προέκυψε από την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του καλλιτέχνη αρχές του μήνα.

Με πληροφορίες από in.gr/iefimerida.gr/ skai.gr

Δ. Λιγνάδης: Πώς φτάσαμε στη σύλληψη- Το βαρύ κατηγορητήριο

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα