Ελλάδα

Πρόεδρος Ξενοδόχων Καστοριάς: Το lockdown μας ισοπεδώνει

Έκανε λόγο για μία δραματική κατάσταση

Parallaxi
πρόεδρος-ξενοδόχων-καστοριάς-το-lockdown-μας-414747
Parallaxi
Καστοριά | Εικόνα: Αργύρης Καραμούζας

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή ο Ιορδάνης Μιχαηλίδης, πρόεδρος συνδέσμου ξενοδόχων δυτικής Μακεδονίας, αναφορικά με την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Καστοριά από το τοπικό lockdown.

«Δυστυχώς η δυτική Μακεδονία είναι η μοναδική περιφέρεια της Ελλάδας που δεν έχει επαφή με θάλασσα, κάτι που σημαίνει ότι εμείς ήμασταν έξω από τα αλλεπάλληλα ρεκόρ που είχε η Ελλάδα με τους επισκέπτες από το εξωτερικό. Εμείς δουλεύαμε κυρίως με εσωτερικό τουρισμό, και από την αρχή της κρίσης έχουμε πληγεί ιδιαίτερα», σημείωσε ο κ. Μιχαηλίδης.

«Την τελευταία χρονιά αρχίσαμε να έχουμε εισροή επισκεπτών και ξαφνικά ήρθε ο κορωνοϊός και μας ισοπέδωσε. Είχαμε εξαιρετικές κρατήσεις και για αυτό το σαββατοκύριακο και για το επόμενο, και το πλήγμα είναι μεγάλο», εξήγησε ο ίδιος.

«Μας ενδιέφερε ανέκαθεν οι παροχές μας να είναι υψηλές και ο επισκέπτης να μένει ικανοποιημένος. Δυστυχώς έχουμε φτάσει στα όριά μας. Τα ξενοδοχεία μετά τον κορωνοϊό είτε ήταν ανοιχτά ή κλειστά ήταν το ίδιο πράγμα. Δεν αντέχουμε να συνεχίσουμε», πρόσθεσε.

«Το πρόβλημα είναι ουσιαστικό και μεγάλο. Στο νομό της Καστοριάς που έχει πληγεί και ο κλάδος της γουνοποιίας η περιοχή μας βρίσκεται σε μια κατάσταση πρωτοφανή. Χρειάζονται ουσιαστικά μέτρα στήριξης για να μπορέσει ο τόπος να επιβιώσει», κατέληξε ο κ. Μιχαηλίδης.

ΠΗΓΗ: MEGA / vradini.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα