Διεθνή

Πρόεδρος Microsoft: 250.000 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να χάσουν τη δουλειά τους φέτος

Όσα δήλωσε ο Μπράντ Σμιθ για τις θέσεις εργασίας μετά τον κοροναϊό.

Parallaxi
πρόεδρος-microsoft-250-000-εκατομμύρια-άνθρωποι-αν-628018
Parallaxi

Με μεγάλες προκλήσεις έρχεται αντιμέτωπος ο κόσμος αναφορικά με τις θέσεις εργασίας, καθώς 250.000 άνθρωποι αναμένεται να χάσουν τη δουλειά τους φέτος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Microsoft.

Ο Μπράντ Σμιθ λέει ότι εκατομμύρια άνθρωποι θα πρέπει να διδαχτούν νέες δεξιότητες προκειμένου να βρουν εργασία, ή ακόμα και να παραμείνουν στην παλιά τους δουλειά, καθώς η ψηφιοποίηση των οικονομιών βρίσκεται μπροστά μας. 

Η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα σχέδιο για την παροχή δεξιοτήτων και εκπαίδευσης σε 25 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως για φέτος.

Ο κολοσσός προσφέρει εκπαίδευση, δεξιότητες, πιστοποιήσεις και βοήθεια με σκοπό την εύρεση θέσεων εργασίας από τους μαθητευόμενους.

Η εταιρεία προβαίνει στην υλοποίηση της ιδέας με τη βοήθεια του LinkedIn. Ωστόσο, ο κ. Smith παραδέχτηκε ότι πολλές θέσεις εργασίας σε διάφορες χώρες θα ήταν πέρα ​​από τις δυνατότητες της ψηφιακής επανεκπαίδευσης.

«Είναι αλήθεια ότι η φύση της εργασίας ποικίλλει πολύ σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν μπορούν να ψηφιοποιηθούν όλες οι θέσεις εργασίας, ιδιαίτερα στον αναπτυσσόμενο κόσμο».

«Ζούμε σε έναν κόσμο ανισότητας στο Διαδίκτυο – αν δεν κάνουμε κάτι γι ‘αυτό, θα επιδεινώσουμε όλες τις άλλες ανισότητες που μας ανησυχούν».

Εάν η μεγάλη τεχνολογία των ΗΠΑ φαινόταν ισχυρή πριν από το Covid-19, αυτή φαίνεται τώρα ασταθής.

«Η τεχνολογία είναι ένα ισχυρό εργαλείο, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένα τρομερό όπλο σε λάθος χέρια», συνεχίζει ο ίδιος. «Άρα αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή για την τεχνολογία».

«Για να διασφαλιστεί ότι η τεχνολογία είναι μια δύναμη για το καλό, οι κυβερνήσεις πρέπει να κινηθούν πιο γρήγορα για να αναπτύξουν νόμους με επίκεντρο την τεχνολογία. Ενώ οι εταιρείες τεχνολογίας πρέπει να ασκήσουν αυτοσυγκράτηση».

«Νομίζω ότι τα καλά νέα είναι ότι οι κυβερνήσεις διαθέτουν όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για να διασφαλίσουν ότι οι εταιρείες τεχνολογίας θα παραμείνουν ανταποκρινόμενες και υπεύθυνες σύμφωνα με το κράτος δικαίου», είπε ο ίδιος μεταξύ άλλων.

«Νομίζω ότι όλοι πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η τεχνολογία δεν μπορεί να λύσει τα πάντα, αλλά σχεδόν τίποτα δεν μπορεί να λυθεί χωρίς εμάς», κατέληξε λέγοντας. 

Πηγή: ΒΒC

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα