Ελλάδα

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Οι καθηγητές δεν θα γίνουμε γενίτσαροι εναντίον των παιδιών

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ και συνδικαλιστής της γαλάζιας παράταξης, άσκησε δριμεία κριτική στην υπουργό Παιδείας για τον τρόπο που αντιδρά στις καταλήψεις.

Parallaxi
πρόεδρος-ολμε-οι-καθηγητές-δεν-θα-γίνο-453464
Parallaxi

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και στέλεχος της ΔΑΚΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, άσκησε δριμεία κριτική στην υπουργό Παιδείας για τον τρόπο που αντιδρά στις καταλήψεις των μαθητών, λέγοντας πως η Νίκη Κεραμέως «ρίχνει πετρέλαιο αντί για νερό στην φωτιά των καταλήψεων», ενώ διεμήνυσε πως «οι καθηγητές δεν θα γίνουμε μισθοφόροι και γενίτσαροι εναντίον των παιδιών».

«Οι μαθητές δεν είναι υποκινούμενοι, για πρώτη φορά γίνονται καταλήψεις με ομογενοποιημένα αιτήματα» δήλωσε, αποδομώντας την κυβερνητική ρητορική περί «υποκινούμενων», μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». Ο κ. Τσούχλος διευκρίνισε ότι το ποσοστό των υπό κατάληψη σχολείων είναι πολύ μεγάλο κι αυτό φαίνεται τόσο στα μεγάλα όσο και στα μικρότερα αστικά κέντρα. «Έχουν κλείσει πόλεις, στην Άρτα μόνο ένα σχολείο είναι ανοιχτό», είπε χαρακτηριστικά.

«Η αναπλήρωση των χαμένων ωρών προωθείται με εκβιαστικό τρόπο», συμπλήρωσε, καθώς επιχειρείται η επαναφορά της διαγωγής για τους μαθητές «από το παράθυρο», ενώ παραβιάζεται κατάφωρα η εργατική νομοθεσία για τους εκπαιδευτικούς, με τη υποχρέωση να εργαστούν το Σάββατο. «Η Κεραμέως ρίχνει πετρέλαιο αντί για νερό στην φωτιά των καταλήψεων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» / ethnos.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα