Ελλάδα

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Θέλουν να μας ρίξουν το φταίξιμο για τη διασπορά του ιού στα νοσοκομεία

Διαμάχη για τα ποσοστά των εμβολιασμένων υγειονομικών

Parallaxi
πρόεδρος-ποεδην-θέλουν-να-μας-ρίξουν-τ-706871
Parallaxi
Εικόνα: Unsplash

Έντονη διαμάχη έχει ξεσπάσει γύρω από τα ποσοστά των υγειονομικών που εργάζονται στα νοσοκομεία της χώρας και έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ όσο και τον κ. Καπραβέλο, Διευθυντή της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου τα στοιχεία που έχουν δοθεί στην δημοσιότητα δεν αντιστοχούν στα πραγματικά νούμερα των εμβολιασμένων υγειονομικών.

«Προσπαθούν να ρίξουν σε εμάς το φταίξουμε για την διασπορά του ιού στα νοσοκομεία» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και τόνισε ότι: «Το 10% των υγειονομικών που έχουν νοσήσει και έχουν αναπτύξει αντισώματα τους είπαν να μην κάνουν το εμβόλιο».

Σύμφωνος με τη συγκεκριμένη άποψη παρουσιάστηκε και ο Νίκος Καπραβέλος. «Δεν ισχύουν τα χαμηλά νούμερα για τον εμβολιασμό. Δεν ακουμπούν την πρώτη γραμμή των υγειονομικών με σεβασμό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αντίθετα ο κ. Κουρέτας, καθηγητής Βιοχημείας, τόνισε: «Το 35-40% των υγειονομικών δεν έχει εμβολιαστεί στα νοσοκομεία της Λάρισας. Αν δεν το λύσουμε θα το βρούμε μπροστά μας. Πρέπει να τεθεί θέμα υποχρεωτικότητας του εμβολίου».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα