Ελλάδα

Πρώην ντράμερ Πυξ Λαξ: Κάθειρξη 5 ετών για ασέλγεια σε βάρος ανήλικης

Χωρίς αναστολή – Από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο - Δικάζεται ήδη και για άλλη υπόθεση σε βάρος ανηλίκων.

Parallaxi
πρώην-ντράμερ-πυξ-λαξ-κάθειρξη-5-ετών-γ-967338
Parallaxi

Κάθειρξη 5 ετών χωρίς αναστολή επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στον ντράμερ, μέλος παλαιότερα των Πυξ Λαξ, που κρίθηκε ένοχος για ασέλγεια σε βάρος ανήλικου κοριτσιού πριν δέκα χρόνια στον Ωρωπό.

Το δικαστήριο, όπως είχε ζητήσει πριν λίγες ημέρες ο Εισαγγελέας Έδρας, στέλνει τον μουσικό πίσω στην φυλακή με την καταδίκη που αποφάσισε κατά πλειοψηφία.

Ο 70χρονος βρίσκεται ήδη στην φυλακή προσωρινά κρατούμενος για άλλη υπόθεση ασέλγειας με θύματα τέσσερα ανήλικα -κατά τον χρόνο τέλεσης- κορίτσια. Το ΜΟΕ σήμερα τον κήρυξε ένοχο με πλειοψηφία 4 προς 3, για γενετήσιες πράξεις με 6χρονο κορίτσι στον Ωρωπό κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2013.

Παράλληλα του αναγνώρισε δύο ελαφρυντικά: του πρότερου σύννομου βίου και της παραβίασης εύλογης διάρκειας της δίκης. Αντίθετος με την αναγνώριση ελαφρυντικών ήταν ο Εισαγγελέας Έδρας, ο οποίος στην αγόρευσή του επί της ενοχής είχε ζητήσει από το δικαστήριο να καταδικάσει τον 70χρονο και να διορθώσει “το ατόπημα” του πρωτοβάθμιου το οποίο τον είχε καταδικάσει σε 12 χρόνια κάθειρξη δίνοντας αναστολή στην έφεση του.

“Να μην του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό”, είπε σήμερα ο Εισαγγελέας , χωρίς ωστόσο να γίνει αποδεκτή η πρόταση του.

Να σημειωθεί ότι τα μέλη του δικαστηρίου που διαφώνησαν με την απόφαση επί της ενοχής ήταν οι τρεις από τους τέσσερις ενόρκους, οι οποίοι έκριναν πως ο μουσικός πρέπει να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

πηγή:news247

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα