Επικαιρότητα

Προκλητική “εμφάνιση” των νεοναζί στο ΑΠΘ

Μετά τον βανδαλισμό του μνημείου του Ολοκαυτώματος, έγραψαν συνθήματα στη Φιλοσοφική Σχολή

Parallaxi
προκλητική-εμφάνιση-των-νεοναζί-στ-969148
Parallaxi

Την αντίδραση των φοιτητικών συλλόγων και οργανώσεων που ανήκουν στην Αριστερά, έχει προκαλέσει η εμφάνιση νεοναζί στο χώρο του ΑΠΘ, όπου με συνθήματα επιχειρούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Να θυμίσουμε ότι οι νεοναζί πρόσφατα έχουν προχωρήσει σε μία σειρά προκλητικών βανδαλισμών στην πόλη σε βάρος μνημείων και χώρων που έχουν αφιερωθεί στη μνήμη των 50000 Εβραίων της Θεσσαλονίκης που έπεσαν θύματα της ναζιστικής γερμανικής χιτλερικής θηριωδίας. Μάλιστα βανδάλισαν και το μνημείο που έχει ανεγερθεί εντός του ΑΠΘ.

ΕΑΑΚ: Φασίστες πίσω στις τρύπες σας

Όπως αναφέρει σχετική ανάρτηση της αριστερής οργάνωσης ΕΑΑΚ:

Σήμερα το πρωί (2/2) έξω από το κτήριο της νέας φιλοσοφικής είδαμε εμετικά φασιστικά, νεοναζίστικα συνθήματα και σύμβολα. Από ότι φαίνεται χθες το βράδυ νοσταλγοί του Χίτλερ και του ολοκαυτώματος βγήκα μέσα στα σκοτάδια για να σπείρουν το αντικομμουνιστικό, νεοναζιστικό, αντισημιτικό δηλητήριο τους.

Τέτοια γεγονότα δεν είναι καινούργια καθώς και το προηγούμενο διάστημα είχαμε δει φασιστικά συνθήματα στις τουαλέτες της Φιλοσοφικής, τον βανδαλισμό του μνημείου του Ολοκαυτώματος στον χώρο του ΑΠΘ, απόπειρες συγκεντρώσεων εθνικιστικών ομάδων (που ακυρώθηκαν από το αντιφασιστικό κίνημα, όπως η πρόσφατη στην Αθήνα, που μάλιστα είχε και την άδεια του δημάρχου Μπακογιάννη) και όλα αυτά με την ανοχή της κυβέρνησης, της δημοτικής αρχής και της ΕΛ.ΑΣ

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με υπουργούς και στελέχη της με ανοιχτό ακροδεξιό παρελθόν, φιλοχουντικές και αντικομμουνιστικές απόψεις όχι μόνο δείχνει ανοχή αλλά και τροφοδοτεί την δράση των φασιστών, που αποτελούν διαχρονικά το μακρύ χέρι του συστήματος προκειμένου να σπέρνει διαχωρισμούς μέσα στον λαό, για να αποπροσανατολίσουν και να στρέφουν αλλού τα βλέμματα από τον πραγματικό εχθρό που είναι η κυβέρνηση και οι πολιτικές της φτώχειας, της ακρίβειας, του πολέμου.

Νοσταλγοί του Χίτλερ, του μεγαλύτερου εγκληματία όλων των εποχών, που διέπραξε ως αρχηγός της ναζιστικής Γερμανίας, το Ολοκαύτωμα με εκατομμύρια νεκρούς Εβραίους, κομουνιστές, Σλάβους, τσιγγάνους, ομοφυλόφιλους, ανθρώπους με αναπηρία δεν χωράνε μέσα στο Άσυλο και στα πανεπιστήμια μας! Νοσταλγοί των SS και των ταγμάτων ασφαλείας και αιματοκύλησαν την μισή Ευρώπη και την πατρίδα μας, με εγκλήματα πολέμου, μαζικές εκτελέσεις αμάχων, κάψιμο ολόκληρων οικισμών, βιασμοι και βασανιστήρια, από άκρη σε άκρη, στο Δίστομο, τον Χορτιάτη, την Καισαριανή, τα Καλάβρυτα και δεκάδες άλλους μαρτυρικούς τόπους δεν χωράνε στην πόλη μας και τις γειτονιές της!

Το αντιφασιστικό κίνημα στην χώρα μας και τα αντιφασιστικά αισθήματα και μνήμες του λαού μας δεν σβήνουν, ούτε αλλοιώνονται! Από την Εθνική Αντίσταση και την εποποιία του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ μέχρι τον αντιδικτατορικό αγώνα και τις μάχες ενάντια στην Χρυσή Αυγή και την δράση της, ιδιαίτερα μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την μεγαλειώδη συγκέντρωση έξω από το εφετείο και τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στην Σταυρούπολη, η πάλη ενάντια στον φασισμό, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και τις πολιτικές της φτώχειας και της εξαθλίωσης που τον τρέφουν, είναι συνεχής!

«Ούτε στο ΑΠΘ, ούτε πουθενά – Τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά»

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα