Ελλάδα

Προπύλαια: Δυναμικό συλλαλητήριο κατά των ΟΠΠΙ και της καταστολής

Φοιτητές, εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα - ΒΙΝΤΕΟ

Parallaxi
προπύλαια-δυναμικό-συλλαλητήριο-κατ-924914
Parallaxi

Μαζικό συλλαλητήριο κατά των ΟΠΠΙ και της αστυνομικής καταστολής που ξεδιπλώνεται το τελευταίο διάστημα μέσα στα πανεπιστήμια, με αποκορύφωμα τη δολοφονική επίθεση μέσα στο ΑΠΘ κατά τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου, πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Φοιτητές, εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς ανταποκρίθηκαν στο σημερινό κάλεσμα για κινητοποίηση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή.

Στην περιοχή υπάρχει αισθητή παρουσία της αστυνομίας. Λόγω της πορείας η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Πανεπιστήμιου

Τα σχήματα της ΕΑΑΚ ΑΝΑΡΣΥΠ, ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ, ΑΝ.ΑΡ.ΠΑ φοιτητών ΣΕΜΦΕ, ΑΣΥΜΜΕΤΡΙΑ και ΜΑΣΥΝ αναφέρουν σε εκδήλωση που δημιούργησαν στο Facebook με στόχο την προπαγάνδιση της σημερινής πορείας:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε να χτυπήσει με δολοφονικό τρόπο τη συναυλία ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και την καταστολή μέσα στην πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ. Με κρότου λάμψης και χημικά μέσα στο πλήθος απέδειξαν περίτρανα ότι βάζουν την αστυνομία στις σχολές για να καταστείλουν και να φιμώσουν κάθε φωνή που εναντιώνεται στα σχέδιά τους! Η μαζική αντικατασταλτική πορεία που καλέστηκε την επόμενη μέρα χτυπήθηκε άγρια. Ήδη από την αρχή ΜΑΤ περικύκλωσαν τους συγκεντρωμένους για να εμποδίσουν την πορεία να πραγματοποιηθεί. Όταν οι φοιτητικοί σύλλογοι βγήκαν στο δρόμο τα ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα στην πορεία με χημικά, ξύλο και αύρες τραυματίζοντας συναδέλφους και στέλνοντάς τους στο νοσοκομείο. Όμως δεν κατάφεραν ούτε έτσι να μας τρομοκρατήσουν, δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας. Οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας διοργανώνουμε μεγάλη αντικατασταλτική πορεία!

Προσυγκέντρωση 19:00 Προπύλαια

Κάτω η κυβέρνηση της φτώχειας, της βίας και της καταστολής!

Μέσα στις σχολές δεν μπαίνει αστυνομία, οι φοιτητές θυμούνται το ’73».

Αντικατασταλτική συναυλία την Πέμπτη

Για την Πέμπτη 29/9, στις 8 μ.μ. σύλλογοι φοιτητών και εργαζομένων στα πανεπιστήμια, διοργανώνουν Αντικατασταλτική Συναυλία με διάφορους καλλιτέχνες.

Θα συμμετέχουν οι : Αγία Φανφάρα, Αλέξανδρος Κτιστάκης, Γιώργος Μεράντζας, Danai Nielsen, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Dury Dava, Honeybadger, Infinik, Lost Bodies, Magic de Spell, Osper, Rationalistas, Salto Mortale, The Steams, Tsopana Rave, Twinsanity, VoxPopuli, Pan Pan, Υπόγεια Ρεύματα, Φωτεινή Βελεσιώτου, Χρυσάνθη και οι Φανταστικοί της Φίλοι (η λίστα καλλιτεχνών (ανανεώνεται συνεχώς).