Πρόσφυγες και μετανάστες ενημερώνονται μέσω podcast για τον κοροναϊό

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), το SolidarityNow και το pod.gr συνεργάζονται, εν μέσω αυτής της πανδημίας, και ξεπερνάνε μαζί το γλωσσικό εμπόδιο.

Parallaxi
πρόσφυγες-και-μετανάστες-ενημερώνον-596227
Parallaxi

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), το SolidarityNow και το pod.gr συνεργάζονται, εν μέσω αυτής της πανδημίας, και ξεπερνάνε μαζί το γλωσσικό εμπόδιο στην ενημέρωση προσφύγων και μεταναστών, παρέχοντάς τους ενημέρωση σχετικά με τον Covid-19, μέσω podcast.

Τα podcasts είναι μια παραγωγή της Ύπατης Αρμοστείας, του SolidarityNow και του pod.gr, της πρώτης ελληνικής πλατφόρμας που δημιουργεί και διανέμει podcast. Η συνεργασία διασφαλίζει για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που δεν μιλούν ελληνικά, εύκολη πρόσβαση στην ενημέρωση για την πρόληψη και την προστασία από τον Covid-19. Επίσης, στοχεύει στη διάδοση της πληροφορίας για τις τρέχουσες επίσημες ανακοινώσεις που επιφέρουν αλλαγές στην καθημερινότητα όλων. Σημειώνεται ότι το SolidarityNow και το pod.gr συνεργάζονται ήδη από την αρχή της πανδημίας, εγκαινιάζοντας από το Μάρτιο, τη σειρά των podcasts.

Μέσα από τη νέα διευρυμένη αυτή συνεργασία, θα παραχθούν 7 ενημερωτικά podcasts. Ήδη, έχουν δημοσιοποιηθεί τρία επεισόδια, με τίτλο «FAQs for Migrants Refugees– Spread the Newsnot the virus» | «Συχνές ερωτήσεις για Μετανάστες & Πρόσφυγες- Μεταδώστε την Είδηση, Όχι τον Ιό». Τα τρία νέα επεισόδια αφορούν στα εξής θέματα:

–  Φροντίδα Ασθενών με Covid-19 στο Σπίτι.

–  Προστασία από τα Fake News, γύρω από τον ιό και

–  Σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Όλα τα podcasts είναι διαθέσιμα σε 5 γλώσσες – Αραβικά, Φαρσί, Αγγλικά, Ούρντου και Γαλλικά. Τα επεισόδια μπορούν να τα ακούσουν όλοι αρκεί να έχουν στη διάθεσή τους ένα κινητό τηλέφωνο και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο διασφάλισης του δικαιώματος πρόσβασης στην ενημέρωση όλων -ακόμα και εκείνων που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο- το SolidarityNow και η Ύπατη Αρμοστεία συνεργάζονται για να δημιουργήσουν μια σειρά ραδιοφωνικών μηνυμάτων, που βασίζονται στα επίσημα κυβερνητικά μέτρα για τον Covid-19. Δύο ραδιοφωνικά μηνύματα έχουν ήδη παραχθεί σχετικά με την:

  • Κυβερνητική ανακοίνωση για την άρση περιορισμών λόγω κορωνοϊού και
  • Κυβερνητική οδηγία για τη θρησκευτική λατρεία και το Ραμαζάνι κατά την περίοδο αυτή.

Επιπλέον, η Ύπατη Αρμοστεία και το SolidarityNow συνεργάζονται για τη μετάφραση κινούμενων αρχείων (GIF) σχετικά με τα συμπτώματα του Covid-19, τη σωστή χρήση της προστατευτικής μάσκας προσώπου και την απαραίτητη κοινωνική απόσταση.

Μπορείτε να ακούσετε τα podcasts:

«Πώς θα το ακούσω» | Επιπλέον οδηγίες για την ακρόαση των podcast:

Ο απλούστερος τρόπος να ακούτε podcast είναι από το κινητό σας. Μπείτε στο Playstore και κατεβάστε οποιαδήποτε δωρεάν εφαρμογή για podcast. Spotify, Google Podcasts, Podcast Addict, Pocket Casts. Αναζητήστε μέσα στην εφαρμογή της προτίμησής σας το “pod.gr” και θα βρείτε όλα τα podcast της ομάδας του Pod. Αν έχετε iphone, η εφαρμογή είναι προεγκατεστημένη στη συσκευή σας κι έχει ένα μωβ εικονίδιο. Κάνετε κι εκεί αναζήτηση και βρίσκετε τα αγαπημένα σας ελληνικά podcast εύκολα και γρήγορα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα