ΠΡΟΣΟΧΗ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Δείτε τη γενική πρόγνωση από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη.

Parallaxi
προσοχη-έρχονται-βροχές-και-καταιγίδ-324555
Parallaxi

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδας 3 έως 7 ημερών και ισχύει από την Κυριακη 21-10-2018 εως και την Πέμπτη 25-10-2018

Κυριακή 21-10-2018

καιρος: στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπολοιπη χωρα λιγες νεφωσεις που βαθμιαια στο Ιονιο και τα υπολοιπα ηπειρωτικα θα αυξηθουν και θα σημειωθουν τοπικες βροχες και τη νύχτα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα βόρεια.

Δευτέρα 22-10-2018

καιρός: στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, από το μεσημέρι κατά τόπους ισχυρές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και από το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου και τις υπόλοιπες ηπειρώτικες περιοχές (πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης). Στην υπόλοιπη χωρά παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές από το μεσημέρι στη νότια νησιωτική χωρά.

άνεμοι: στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, βαθμιαία 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. στις υπόλοιπες περιοχές από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.

θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση.

Τρίτη 23-10-2018

καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και την Κρήτη που βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα νησιά του αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χωράς. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα βόρεια θα εξασθενήσουν.

άνεμοι: στα κεντρικά και βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη 7 και τοπικά 8 μποφόρ. στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τέταρτη 24-10-2018

καιρός: νεφώσεις με βροχές και στα κεντρικά και νότια σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μέχρι τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

άνεμοι: στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη 7 και πιθανώς στο ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη 25-10-2018

καιρός: λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια οπού θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και στα πελάγη πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.

θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα