Επικαιρότητα

Προσοχή με τις τράπεζες την Παρασκευή και την Δευτέρα

Ημέρες ειδικής διατραπεζικής αργίας, στις 30/3 και 2/4.

Parallaxi
προσοχή-με-τις-τράπεζες-την-παρασκευή-306452
Parallaxi

Δεν θα μπορούν να εκτελωνίσουν τα εμπορεύματά τους, την Παρασκευή 30/3 και Δευτέρα 2/4, οι εισαγωγικές επιχειρήσεις, αφού, όπως ενημερώνει το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), οι προαναφερόμενες ημερομηνίες ορίστηκαν ως ημέρες ειδικής αργίας, λόγω του ότι το διευρωπαϊκό αυτοματοποιημένο σύστημα ταχείας μεταφοράς κεφαλαίων (ΤARGET2) θα είναι κλειστό.

Έτσι, κατά τις προαναφερόμενες ημερομηνίες, όπως ενημερώνει το ΕΒΕΘ, δεν θα πραγματοποιηθούν εκκαθαρίσεις και διακανονισμοί και δεν θα ανταλλαγούν αρχεία συναλλαγών πληρωμών με τις Τράπεζες και τους διαχειριζόμενους Οργανισμούς. Ωστόσο, θα διεκπεραιωθούν κανονικά όλες οι on line ηλεκτρονικές πληρωμές του ICISnet.

Επίσης, οι ηλεκτρονικές πληρωμές του ICISnet, που θα πραγματοποιηθούν σε επιλεγμένη ημερομηνία (όχι on line), θα αποσταλούν στο ICISnet (με αρχείο batch), την Τρίτη 3 Απριλίου 2018, οπότε και θα τύχουν επεξεργασίας, προκειμένου να προωθηθεί η τελωνειακή διαδικασία (απελευθέρωση εμπορευμάτων κ.λ.π.).

Στο πλαίσιο αυτό, το ΕΒΕΘ προτρέπει τους ενδιαφερόμενους εισαγωγείς, που δεν θα πραγματοποιήσουν on line πληρωμές του ICISnet απευθείας, να εκτελωνίσουν σήμερα σχετικά εμπορεύματα, ώστε να αποφύγουν προβλήματα.

Επιπλέον, το ΕΒΕΘ, ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του ότι θα ήταν σκόπιμο να καταβάλλουν σήμερα τυχόν εισφορές και δόσεις ρυθμίσεων προς τον ΕΦΚΑ και τις ΔΟΥ που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν κατά τις δύο προαναφερόμενες ημερομηνίες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα