Διεθνή

Πρωτοφανείς σκηνές έντασης στην Καταλονία

H αστυνομία έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών εναντίον του πλήθους σε έναν δρόμο της Βαρκελόνης.

Parallaxi
πρωτοφανείς-σκηνές-έντασης-στην-κατα-236639
Parallaxi
εικόνα από twitter

Ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζεμόντ ψήφισε στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της επαρχίας από την Ισπανία, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά δίκτυα.

Ωστόσο, η ισπανική κυβέρνηση αναγκάστηκε χωρίς να το θέλει να στείλει την αστυνομία για να σταματήσει το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, το οποίο έχει καταλήξει μια φάρσα, σχολίασε ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης στην επαρχία αυτή Ένρικ Μίγιο.

εικόνα από twitter

Σκοπός της αστυνομίας και της εθνοφρουράς που επενέβησαν στα εκλογικά κέντρα της Καταλονίας ήταν να κατασχέσουν το υλικό για τη διεξαγωγή του απαγορευμένου από τη Μαδρίτη δημοψηφίσματος και δεν έχουν στόχο τους ανθρώπους που πάνε να ψηφίσουν, εξήγησε ο Μίγιο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

εικόνα από twitter

«Αναγκαστήκαμε να κάνουμε κάτι που δεν θέλαμε», τόνισε.

Αναφερόμενος στη σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης της Καταλονίας ότι οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο βρουν ανοικτό στην περιοχή τους, ο Μίγιο επεσήμανε: «πρόκειται για μια απάτη, για μια φάρσα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που αλλάζουν οι κανόνες του παιχνιδιού 45 λεπτά πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία». Η κυβέρνηση της Καταλονίας ανακοίνωσε ότι μία ομάδα ακαδημαϊκών θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος σήμερα το βράδυ.

εικόνα από twitter

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις και τις εικόνες στο twitter που έκαναν το γύρο του κόσμου, η αστυνομία έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών εναντίον του πλήθους σε έναν δρόμο της Βαρκελόνης, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να τραυματιστούν, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

εικόνα από twitter

Πηγή:ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα