Προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη την χώρα – Όσα περιμένουμε σήμερα

"Άνοιξαν" οι ουρανοί χθες σχεδόν σε όλη την χώρα.

Parallaxi
προβλήματα-από-την-κακοκαιρία-σε-όλη-τ-353651
Parallaxi
EIKONA AΡΧΕΙΟΥ

Προβλήματα αντιμετωπίζουν από χθες αρκετές περιοχές της χώρας εξαιτίας των ισχυρών καταιγίδων με το Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ να είναι σε ισχύ και σήμερα Πέμπτη. 

Xθες το μεσημέρι, ταξί βρέθηκε στη θάλασσα στα Μουδανιά εξαιτίας της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με το λιμενικό, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Nέων Μουδανιών, μεσημβρινές ώρες χθες, για την πτώση Δ.Χ. οχήματος (ταξί) στη θαλάσσια περιοχή Νέας Τρίγλιας, το οποίο παρασύρθηκε από όμβρια ύδατα λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που επικρατούσαν στην περιοχή. Στην ανωτέρω περιοχή μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπίστωσαν ότι ο οδηγός και μοναδικός επιβαίνοντας σε αυτό είχε εξέλθει με ίδια μέσα, καλά στην υγεία του, ενώ το όχημα παρέμεινε εντός της θάλασσας. Από το συμβάν δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το όχημα πρόκειται να ανελκυθεί με μέριμνα της εταιρείας στην οποία είναι ασφαλισμένο. Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

Προβλήματα λόγω της ξαφνικής κακοκαιρίας αντιμετώπισαν και άλλες περιοχές τις Ελλάδας, όπως η περιοχή του Πύργου όπου πλημμύρισαν οι δρόμοι του κέντρου εξαιτίας της καταιγίδας. Η πυροσβεστική έκανε άρση υδάτων σε δεκάδες σπίτια ενώ χρειάστηκε να απεγκλωβίσει και οδηγούς από τα οχήματα τους.

Προβλήματα και στην Μεσσηνία όπου χωράφια πλημμύρισαν λόγω της δυνατής βροχής, με τον όγκο νερού να φτάνει τα 153mm.

Πλημμύρες σε Χαλκιδική – Προβλήματα στο οδικό δίκτυο Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική για άλλη μια φορά χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία, με τους κατοίκους της Χαλκιδικής να αντιμετωπίζουν πλημμύρες σε ισόγεια και καταστήματα.

Επίσης στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Έδεσσας για αρκετή ώρα διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω της βροχόπτωσης.

Ενώ, από χθες το απόγευμα στις 6 διακόπηκε η κυκλοφορία στην Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης-Πολυκάστρου-Ευζώνων λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός μέχρι να αποκατασταθούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί όπως αποφασίστηκε σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. Τα οχήματα θα κινούνται από παρακείμενες οδούς σύμφωνα με τις αποφάσεις, ενώ διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, τα οποία κινούνται στην Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης – Πολυκάστρου – Ευζώνων, από το 38ο έως το 42ο χλμ.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης της ΕΜΥ που είναι σε ισχύ, σήμερα Πέμπτη περιμένουμε:

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (21-11-2019)

α. Κατά διαστήματα η κεντρική και η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανώς τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. β. Από τις απογευματινές ώρες και από τα νοτιοδυτικά η Πελοπόννησος, η δυτική Κρήτη, αργά το βράδυ οι Κυκλάδες και τα νότια τμήματα της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής).

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα