Ελλάδα

Ψηφιακή ταυτότητα: Ενσωματώνεται από εβδομάδα στο covid-free wallet

Διευκολύνεται η διαδικασία ταυτοποίησης

Parallaxi
ψηφιακή-ταυτότητα-ενσωματώνεται-από-547588
Parallaxi

Από τη Δευτέρα ή την Τρίτη οι πολίτες θα μπορούν να ενσωματώσουν την ταυτότητά τους στο covid-free wallet. 

Τότε πρόκειται να είναι έτοιμο για χρήση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Έτσι, στην ταυτότητα ψηφιακής μορφής θα είναι αποθηκευμένα κάποια στοιχεία του κάθε πολίτη, όπως όνομα, φωτογραφία και ημερομηνία γέννησης, με σκοπό να καταστεί ευκολότερος ο έλεγχος του πιστοποιητικού εμβολιασμού και της συνακόλουθης ταυτοποίησης, ότι δηλαδή πρόκειται για το ίδιο άτομο.

Συγχρόνως, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης κάνει ευκολότερες τις διαδικασίες που κολλούσαν γραφειοκρατικά. Αυτή η ψηφιακή αλλαγή έχει να κάνει με την προσθήκη ταυτοτήτων, ψηφιακών υπογραφών, βιβλιαρίων υγείας, διπλώματος οδήγησης καθώς και Δικαιοσύνης.

Στο ψηφιακό wallet θα προστεθούν κι άλλες υπηρεσίες (π.χ. δίπλωμα οδήγησης).

Από τον Ιανουάριο αρχίζει η χορήγηση 656.500 ψηφιακών υπογραφών σε επαγγελματίες, λογιστές, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δημοσίους υπαλλήλους και πολίτες κατόπιν ζητήσεως. Σχετικά με την ταυτοποίηση, θα υπάρξει ψηφιοποίηση αλλά με πολύ αυξημένο επίπεδο ασφάλειας από το σπίτι ή από τη δουλειά, από το κινητό, τον υπολογιστή ή το τάμπλετ.

Ιδίως το πρώτο τρίμηνο, όλα τα παιδιά πρόκειται να αποκτήσουν ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας.

Και ο τομέας της Δικαιοσύνης όμως δε θα μείνει έτσι, αφού σύμφωνα με το Σχέδιο Ελλάδα θα εφαρμοστούν έργα για γρηγορότερη Δικαιοσύνη μέσω της ψηφιοποίησης.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα