Ελλάδα

«Πυρά» της αντιπολίτευσης για τη διαχείριση των πυρκαγιών από την κυβέρνηση

Με το βλέμμα στραμμένο στα Βίλια.

Parallaxi
πυρά-της-αντιπολίτευσης-για-τη-διαχ-801542
Parallaxi

Το φετινό καλοκαίρι επιφύλασσε δυσάρεστες εκπλήξεις στη χώρα μας, με δεκάδες πυρκαγιές να καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Κι όσο η φωτιά στα Βίλια Αττικής μαίνεται ανεξέλεγκτη, η κριτική της αντιπολίτευσης, σε ότι αφορά τη διαχείριση των πυρκαγιών, έρχεται να προστεθεί στα «προβλήματα» της κυβέρνησης.

Ηλιόπουλος: Σε συνθήκες άπνοιας έχει καεί η μισή χώρα

«Αυτό που είναι πρωτοφανές είναι η επιτελική ανικανότητα. Σε συνθήκες άπνοιας έχει καεί η μισή χώρα. Ζούμε μια από τις χειρότερες οικολογικές καταστροφές και τα κυβερνητικά στελέχη το μόνο που κάνουν είναι να αλληλοσυγχαίρονται», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Θα προτείναμε στον νέο (4ο κατά σειρά) κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Οικονόμου να είναι πιο προσεκτικός, ειδικά όταν αναφέρεται σε διακοπές. Αν δεν κατανοεί αυτή την συμβουλή, ας ρωτήσει τον κ. Μητσοτάκη.

Αυτό που είναι πρωτοφανές είναι η επιτελική ανικανότητα. Σε συνθήκες άπνοιας έχει καεί η μισή χώρα. Ζούμε μια από τις χειρότερες οικολογικές καταστροφές και τα κυβερνητικά στελέχη το μόνο που κάνουν είναι να αλληλοσυγχαίρονται.

Η κλιματική κρίση δεν αποτελεί άλλοθι για την κυβέρνηση που ακύρωσε τους δασικούς χάρτες και το πρόγραμμα δασοπροστασίας διώχνοντας 5.066 εργαζόμενους.

Έστω και τώρα ας σταματήσουν τα εύκολα λόγια και ας γίνει ότι είναι δυνατόν για το σβήσιμο των μετώπων που για άλλη μια φορά καίνε για μέρες με ελλιπή παρουσία εναέριων μέσων.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να επιστρέψει στην πραγματικότητα, κάνοντας αρχή από το γραφείο του».

ΚΙΝΑΛ: Η Κυβέρνηση επιτέλους να διδαχθεί από τα λάθη της στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Για την τεράστια οικολογική καταστροφή τοποθετείται με ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής:

«Μέσα σε 3 ημέρες, 85.000 ακόμη στρέμματα δάσους καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές στην Αττική. Συνολικά σχεδόν 1,5 εκατομμύριο στρέμματα δάσους στη χώρα, σε λίγες εβδομάδες.

Η απουσία σχεδίου πρόληψης, η έλλειψη κάθε προετοιμασίας για την προστασία των δασών μας, οδήγησαν σε ζοφερές καταστάσεις για τη ζωή των πολιτών.

Η κλιματική κρίση είναι δεδομένη, δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία. Απαιτεί σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα πολιτικής προστασίας, που δεν υπήρξε. Είχαμε προειδοποιήσει άλλωστε…

Η Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να διδαχθεί από τα λάθη της. Οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για την πολιτική προστασία και την κλιματική κρίση είναι στο τραπέζι».

Δήμαρχος Μάνδρας: Η αλλαγή του ανέμου χάλασε την προσπάθεια των προηγούμενων ωρών

ΜέΡΑ25: Επιτελική αριστεία της Μητσοτάκης Α.Ε. και στα Βίλια Αττικής

«Οι άριστοι επιτελάρχες της κυβέρνησης, λαλίστατοι στα δελτία τύπου τους για το πως ξεδιπλώνουν οι ίδιοι την πυροσβεστική μάνικα, αδυνατούν να απαντήσουν με σαφήνεια για τις δυνατότητες του κράτους σε εναέρια μέσα», τονίζει σε σχετική ανακοίνωση του το ΜέΡΑ25.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Ήρθε η σειρά των κατοίκων στα Βίλια Αττικής να πάρουν μια πικρή γεύση από την «αριστεία» του επιτελικού κράτους της Μητσοτάκης Α.Ε. καθώς για 3η συνεχόμενη μέρα κατακαίγεται τεράστια δασική έκταση στην περιοχή.

Οι άριστοι επιτελάρχες της κυβέρνησης, λαλίστατοι στα δελτία τύπου τους για το πως ξεδιπλώνουν οι ίδιοι την πυροσβεστική μάνικα, αδυνατούν να απαντήσουν με σαφήνεια για τις δυνατότητες του κράτους σε εναέρια μέσα. Ανάλογα τα κέφια του αφηγητή, αυτα άλλοτε συντηρούνται και επισκεύαζονται, άλλοτε δεν μπορούν να πετάξουν, άλλοτε πετάνε αλλά δεν τα πιάνει η ανθρώπινη όραση, και σε κάθε περίπτωση είναι ανεπαρκή και λίγα.

Aντίθετα, αυτά που και υπάρχουν και γίνεται κάθε προσπάθεια να «απογειωθούν», είναι τα σχέδια Κυβέρνησης και ολιγαρχίας δίχως σύνορα για ουσιαστική ιδιωτικοποίηση των δασών και των βουνών, τόσο με την παράδοση των δασών στους συνήθεις «ανάδοχους», όσο και με τα όσα αποκάλυψε χθες η εφημερίδα «Ριζοσπάστης» για την επιβολή αντιτίμου για την είσοδο των πολιτών στον Όλυμπο.

Όλα επιτελικά και «άριστα», ακολουθώντας το παράδειγμα – όπως είχε ήδη καιρό τώρα επισημάνει το ΜέΡΑ25 – και των ιδιωτικοποιήσεων χώρων πρασίνων, λόφων και πάρκων από τον Πρωθυπουργικό ανιψιό».

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να διαθέσει όλα τα αναγκαία επίγεια και εναέρια μέσα για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς

Σχόλιο για την μεγάλη πυρκαγιά στα Βίλια και την “Επιτροπή Ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας, έδωσε στη δημοσιότητα μέσω του Γραφείου Τύπου του το ΚΚΕ:

«Αυτές τις κρίσιμες ώρες, με τον κίνδυνο τα Βίλια να γίνουν “δεύτερη Βόρεια Εύβοια”, η κυβέρνηση να διαθέσει όλα τα αναγκαία επίγεια και εναέρια μέσα για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς, για να μην είναι η επόμενη “επιτροπή ανασυγκρότησης”, που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, για τα Βίλια και την ευρύτερη περιοχή.

Σε ό,τι αφορά στη Βόρεια Εύβοια, η κυβέρνηση δεν ξεγελά κανέναν, γιατί ανασυγκρότηση της ζωής των κατοίκων της σημαίνει, πρώτα απ’ όλα, αποζημιώσεις στο 100% για τις ζημιές, αναδάσωση των καμένων δασικών εκτάσεων χωρίς “ναι μεν αλλά” και “αναδόχους”, επίσπευση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων τώρα, πριν είναι αργά. Ο,τιδήποτε άλλο αναλάβει να υλοποιήσει η αρμόδια επιτροπή του κ. Μητσοτάκη το σίγουρο είναι πως δεν θα υπηρετήσει το λαό της Βόρειας Εύβοιας και τις επείγουσες ανάγκες του, αλλά όσους είναι στο “περίμενε” με τα επιχειρηματικά σχέδια στο χέρι».

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Ελληνική Λύση: Οι ευθύνες για την καταστροφική ανικανότητα τους, θα αποδοθούν στο ακέραιο

«Για άλλη μια φορά το περιβόητο «επιτελικό κράτος» της Ν.Δ. που δήλωνε «πανέτοιμο», αφήνει την Ελλάδα να καταστρέφεται», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.

Αναλυτικά:

«Η πυρκαγιά στα Βίλια μαίνεται, ενώ οι καιρικές συνθήκες ευνοούν για την πλήρη κατάσβεση της.

Έχουν καεί ήδη περίπου 90.000 στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ οι άνεμοι δεν ξεπερνούν τα 3 μποφόρ.

Για άλλη μια φορά το περιβόητο «επιτελικό κράτος» της Ν.Δ. που δήλωνε «πανέτοιμο», αφήνει την Ελλάδα να καταστρέφεται, με τους ανευθυνοϋπεύθυνους να «αλληλοσυγχαίρονται».

Οι ευθύνες για την καταστροφική ανικανότητα τους, θα αποδοθούν στο ακέραιο».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα