Top

Πυρπόλησαν ομοίωμα ομόφυλου ζευγαριού με παιδί στο καρναβάλι της Κροατίας

Πυρπολούν ομοίωμα ομόφυλου ζευγαριού που φιλιέται ενώ κρατάει το παιδί τους.

Parallaxi
πυρπόλησαν-ομοίωμα-ομόφυλου-ζευγαρι-557788
Parallaxi

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει βίντεο που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο από το καρναβάλι της Κροατίας.

Στο βίντεο κατά την διάρκεια του καρναβαλιού φαίνεται να πυρπολούν ομοίωμα ομόφυλου ζευγαριού που φιλιέται ενώ κρατάνε το παιδί τους. Πάνω στην κούκλα είχε τοποθετηθεί η φωτογραφία του βουλευτή Νέναντ Στάζιτς, που τοποθετήθηκε υπέρ της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια.

Ο εκφωνητής της εκδήλωσης φαίνεται πριν την πυρπόληση να σχολιάζει: «Φέτος, ας κάψουμε αυτή την αποκρουστική οικογένεια με το μωρό Νέναντ Στάζιτς». Ο κόσμος όπως φαίνεται και στο βίντεο επικροτούσε το θέαμα.

Λίγο αργότερα ο Πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς καταδίκασε την «απάνθρωπη και απολύτως απαράδεκτη» πράξη. Επίσης υπουργοί της χώρας καταδίκασαν και αυτοί τον θέαμα του καρναβαλιού.

Ο Daniel Martinović, της Οικογενειακής Ομοσπονδίας Ουράνιου Τόξου της Κροατίας σχολίασε: «Οι τρομακτικές σκηνές από την Ίμοτσκι δεν δικαιολογούνται από τα καρναβαλικά έθιμα. Πρέπει να καταδικαστούν σθεναρά. Τι είδους μηνύματα περνούν στα παιδιά μας, που μεγαλώνουν στην Κροατία με τις λεσβίες μητέρες τους, ή τους γκέι μπαμπάδες τους; Η καύση ενός ομοφυλόφιλου ζευγαριού, και ακόμα χειρότερα, ενός παιδιού, απευθύνει έκκληση για μίσος εναντίον ομάδων, που συχνά διακρίνονται στην κοινωνία

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα