QatarGate: Η απάντηση Αβραμόπουλου στην Κομισιόν

Όσα αναφέρει η επιστολή για τη θέση του στη ΜΚΟ «Fight Impunity»

Parallaxi
qatargate-η-απάντηση-αβραμόπουλου-στην-κομισ-384471
Parallaxi

Κεντρικό πρόσωπο στις εξελίξεις για το σκάνδαλο του QatarGate έγινε σήμερα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να ζητά τη διεξαγωγή κατεπείγουσας έρευνας για τις επαφές του την περίοδο που ήταν επίτιμο μέλος της αμαρτωλής ΜΚΟ «Fight Impunity».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Politico, ο πρώην επίτροπος στην απαντητική επιστολή του φέρεται να επισημαίνει ότι η θέση του στην ΜΚΟ δεν απαιτούσε ποτέ καμία δραστηριότητα λόμπιγκ προς τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε.

Ο Δ. Αβραμόπουλος φέρεται να σημειώνει ότι η περιγραφή της θέσης του περιλάμβανε «εκστρατείες υπεράσπισης και ευαισθητοποίησης όπως, για παράδειγμα, δημοσιεύσεις άρθρων, συμμετοχή σε συνέδρια, έναρξη εκδηλώσεων, συνεντεύξεις, συζήτηση με κυβερνητικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις για τους κοινούς μας στόχους για δικαιοσύνη».

Η επιστολή φέρεται να απευθύνεται προς το ίδιος στέλεχος στο οποίο ο Δ. Αβραμόπουλος είχε χορηγήσει τον φάκελο για την απασχόλησή του στην ΜΚΟ και που είχε εγκριθεί τον Φεβρουάριο του 2021, κατόπιν έγκρισης από την επιτροπή ηθικής της Κομισιόν, τον Δεκέμβριο του 2020.

Σημειώνεται ότι, νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε κατεπείγουσα έρευνα για τις επαφές αξιωματούχων της Ε.Ε. με τον πρώην επίτροπο Μετανάστευσης, ενώ ζήτησε και γραπτές εξηγήσεις από τον ίδιο.

Σε email που έχει δει το Politico και φέρεται να έχει σταλεί σήμερα σε όλα τα γραφεία της Κομισιόν, αξιωματούχος της Ε.Ε. ζητά εάν τα μέλη του Κολεγίου των Επιτρόπων ή συνεργάτες τους είχαν πέρυσι επαφές ή επικοινωνία με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο η την ΜΚΟ. Οι παραλήπτες είχαν διορία μέχρι σήμερα το μεσημέρι για να απαντήσουν.

Πηγη – efsyn

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα