Top

Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων παγκοσμίως – Διχασμός για τα εμβόλια

Δείτε αναλυτικά τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού παγκοσμίως

Parallaxi
ραγδαία-αύξηση-κρουσμάτων-παγκοσμίω-650321
Parallaxi

Δείτε αναλυτικά τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού παγκοσμίως

Ρωσία: Η χώρα κατέγραψε ημερήσιο αριθμό ρεκόρ 786 θανάτων

Ρωσία κατέγραψε σήμερα 786 θανάτους από covid, ο μεγαλύτερος επιβεβαιωμένος αριθμός ημερήσιων θανάτων από την έναρξη της πανδημίας, και 23.827 νέα κρούσματα κορονοϊού σε εθνικό επίπεδο.

Η Ρωσία αντιμετωπίζει αύξηση των κρουσμάτων, την οποία οι αρχές αποδίδουν στην περισσότερο μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα και σε έναν αργό εμβολιαστικό ρυθμό.

Η κυβερνητική υπηρεσία διαχείρισης του κορονοϊού ανακοίνωσε ότι ο επίσημος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού σε εθνικό επίπεδο ανέρχεται σε 5.857.002.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι θάνατοι από COVID-19 έχουν φθάσει τους 145.278.

Η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, η οποία κάνει ξεχωριστή καταμέτρηση, έχει αναφέρει 290.000 θανάτους από τον Απρίλιο 2020 ως τον Μάιο 2021.

Βέλγιο: Αύξηση κατά 83% στα κρούσματα του κορονοϊού την τελευταία εβδομάδα

Aύξηση κατά 83% εμφανίζουν τα κρούσματα στο Βέλγιο την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας Sciensano.

Ειδικότερα, από τις 4 μέχρι και τις 10 Iουλίου ο ημερήσιος μέσος όρος των κρουσμάτων στο Βέλγιο ανήλθε στα 1.006, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 1.303 νέα κρούσματα στη χώρα.

Ο ημερήσιος μέσος όρος θανάτων (από 4 μέχρι 10 Ιουλίου) είναι 2,1 (-35%), ενώ το σύνολο των θανάτων από την αρχή της πανδημίας είναι 25.207 (12.691 στη Φλάνδρα, 9.234 στη Βαλλονία και 3.282 στις Βρυξέλλες). Χθες έχασαν τη ζωή τους 2 άνθρωποι στο Βέλγιο λόγω του κορωνοϊού.

Τις τελευταίες επτά ημέρες ο ημερήσιος μέσος όρος εισαγωγών στα νοσοκομεία είναι 17,6 (+11% σε σχέση με πριν από επτά μέρες). Τέλος, το ποσοστό θετικότητας είναι 1,8 και ο ρυθμός αναπαραγωγής του ιού βρίσκεται στο 1,03.

Ισραήλ: Αλλαγή στρατηγικής μετά την επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα

Ινδονησία: Αριθμό-ρεκόρ νέων κρουσμάτων ανακοίνωσαν οι αρχές

Αυξάνονται οι ανησυχίες στην Ινδονησία αναφορικά με την ικανότητα των περιοχών της χώρας να αντιμετωπίσουν την αύξηση στα κρούσματα κορονοϊού, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, καθώς το ιδιαίτερα μεταδοτικό στέλεχος Δέλτα εξαπλώνεται γρήγορα στο μεγαλύτερο αρχιπέλαγος του κόσμους.

Η Ινδονησία πασχίζει να επιβραδύνει τον ρυθμό της εξάπλωσης της COVID-19 και σήμερα ανακοίνωσε αριθμό-ρεκόρ 54.517 κρουσμάτων, υπερδεκαπλάσιο του αριθμού των μολύνσεων στις αρχές Ιουνίου, παρά τα νέα μέτρα περιορισμού. Οι αρχές ανακοίνωσαν επίσης 991 νέους θανάτους, με τον συνολικό τους αριθμό να φθάνει τους 69.210. Η χώρα έχει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων λόγω της Covid-19 στη νοτιοανατολική Ασία.

Το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα που πρώτη φορά ταυτοποιήθηκε στην Ινδία εντοπίστηκε σε 11 περιοχές έξω από την πυκνοκατοικημένη νήσο Ιάβα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μπούντι Γκουνάντι Σαντίκιν.

«Πρέπει να το παρακολουθούμε αυτό στενά, διότι εάν συμβεί κάτι εκεί, οι υγειονομικές τους δυνατότητες είναι μικρότερες αυτών της Τζακάρτα ή της Ιάβα», δήλωσε ο Μπούντι.

Τις τελευταίες εβδομάδες, τα νοσοκομεία της Ιάβα έχουν πλημμυρίσει με κόσμο που πασχίζει να βρει θεραπεία. Οι περισσότεροι από τους 550 ανθρώπους που πέθαναν ενώ βρίσκονταν σε απομόνωση από τον Ιούνιο ήταν στην Ιάβα, σύμφωνα με την ανεξάρτητη οργάνωση συλλογής δεδομένων Lapor COVID-19.

Οι Φιλιππίνες ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα απαγορεύσουν την είσοδο ταξιδιωτών από την Ινδονησία σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την εξάπλωση του στελέχους Δέλτα.

Καθώς ειδικοί σε θέματα υγείας προειδοποιούν ότι η Ινδονησία μπορεί να γίνει η επόμενη Ινδία, η κυβέρνηση πασχίζει να ενισχύσει την δυναμικότητα και να διασφαλίσει επαρκή προμήθεια οξυγόνου.

Ιαπωνία: Ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων στο Τόκιο ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του Ιανουαρίου, εννέα ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων

Το Τόκιο κατέγραψε σήμερα 1.149 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό μετά τις 22 Ιανουαρίου, καθώς η πρωτεύουσα ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων που αναμένεται να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου, μια ακόμη απόδειξη ότι ένα νέο κύμα κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη εξαιτίας των πιο μεταδοτικών παραλλαγών του ιού και του αργού εμβολιαστικού ρυθμού.

Το Τόκιο ανέφερε σήμερα τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων του τελευταίου εξαμήνου μόλις εννέα ημέρες πριν από την μεγάλη αθλητική διοργάνωση.

Εν μέσω των αυξανόμενων κρουσμάτων η κυβέρνηση έχει κηρύξει εκ νέου κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το Τόκιο και τις γειτονικές νομαρχίες και οι διοργανωτές των Ολυμπιακών ανακοίνωσαν ότι στις περιοχές αυτές θα απαγορεύεται η παρουσία θεατών στους αγώνες.

«Από τη στιγμή που η τάση είναι ανοδική , είναι πολύ αργά», λέει ο Χαρούκα Σακαμότο, ένας γιατρός και ερευνητής στο πανεπιστήμιο Keio του Τόκιο.

«Πιθανόν ο αριθμός των νέων κρουσμάτων να συνεχίσει να αυξάνεται για λίγες ακόμη ημέρες», προσθέτει ο ίδιος.

Ειδικοί του τομέα υγείας έχουν προειδοποιήσει ότι εποχικοί παράγοντες, η αυξημένη κινητικότητα και η εξάπλωση των παραλλαγών θα οδηγήσουν σε μια αύξηση κρουσμάτων αυτό το καλοκαίρι.

Η καθηγήτρια του πανεπιστημίου του Κιότο Γιούκι Φουρούσε προέβλεψε νωρίτερα ότι τα νέα ημερήσια κρούσματα στο Τόκιο πιθανόν να αυξηθούν σε 1.000 τον Ιούλιο και 2.000 τον Αύγουστο, ενδεχομένως μειώνοντας τις νοσοκομειακές κλίνες στην περιοχή της πρωτεύουσας.

Η αναζωπύρωση είναι «απολύτως αναμενόμενη» δεδομένης της εξάπλωσης της μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα και της κυβερνητικής απόφασης να άρει μια προηγούμενη κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 20 Ιουνίου, δήλωσε ο Κένζι Σιμπούγια, ο οποίος ηγείται της εμβολιαστικής εκστρατείας στη νομαρχία της Φουκουσίμα.

Μόλις το 31% των πολιτών στην Ιαπωνία έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση–ανάμεσα στα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ των πλούσιων χωρών, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

Η διαδικασία εμβολιασμού επιταχύνθηκε τον περασμένο μήνα όμως έκτοτε επιβραδύνθηκε και πάλι λόγω προβλημάτων στις προμήθειες και στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Η παραλλαγή Δέλτα αφορά πλέον περισσότερα από το 30% των νέων κρουσμάτων στο Τόκιο και τα ποσοστά αυξάνονται.

Παρότι η Ιαπωνία διαχειρίστηκε την πανδημία καλύτερα από πολλές άλλες χώρες, ο αριθμός των νεκρών σε εθνικό επίπεδο έφθασε σήμερα τους 15.000, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Jiji.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε περίπου 820.000, με βάση επίσημα στοιχεία.

Μια εστία κορωνοϊού σε ένα ιαπωνικό ξενοδοχείο όπου διαμένουν δεκάδες μέλη της ολυμπιακής ομάδας της Βραζιλίας προκάλεσε ανησυχία ως προς τα κρούσματα στους «ιστορικούς Αγώνες», όπως δεσμεύτηκε χθες ότι θα είναι η διοργάνωση του Τόκιο ανώτερος αξιωματούχος.

Εμβόλιο Moderna: Αποτελεσματικό και με το 1/4 της κανονικής δόσης

Ιταλία: Διχασμένη η χώρα σε ό,τι αφορά την υιοθέτηση του γαλλικού μοντέλου για τους εμβολιασμένους κατά του κορονοίού

Οι ιταλικές πολιτικές δυνάμεις είναι διχασμένες σε ό,τι αφορά την αναγκαιότητα να υιοθετηθεί το «γαλλικό μοντέλο», το οποίο ευνοεί τους εμβολιασμένους κατά του κορονοϊού, με ελεύθερη πρόσβαση σε μετρό, λεωφορεία, καφέ και εστιατόρια.

Οι περιφερειάρχες της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης, της Γένοβας, και της Νάπολης τάχθηκαν υπέρ της αυστηροποίησης των μέτρων, με σημείο αναφοράς τις αποφάσεις του γάλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Την ίδια ώρα, όμως, ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι, ερωτηθείς σχετικά με το όλο θέμα, απάντησε: «Πράσινη κάρτα ή εμβόλια για να μπορούμε να πάμε στα καφέ; Ας κόψουμε τα αστεία».

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και το ακροδεξιό κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας», το οποίο είναι στην αντιπολίτευση και απορρίπτει κάθε μέτρο που μπορεί να προβλέπει περιορισμούς για όσους πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί. Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα και η Ιταλική Αριστερά τάσσονται ανεπιφύλακτα υπέρ της «επιβράβευσης» των εμβολιασμένων, ενώ τα Πέντε Αστέρια παραμένουν επιφυλακτικά.

Κίνα: Το Πεκίνο θα ξεκινήσει να εμβολιάζει τους εφήβους αυτό τον μήνα

Πολλές περιοχές στην Κίνα θα ξεκινήσουν να εμβολιάζουν εφήβους αυτό τον μήνα κατά της Covid-19, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές καθώς η χώρα εντείνει την εμβολιαστική της εκστρατεία.

Η Κίνα, η οποία έχει καταφέρει να συγκρατήσει τις εγχώριες μολύνσεις, έχει χορηγήσει 1,4 δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίου ή δύο πέμπτα του παγκόσμιου συνόλου των 3,4 δισεκατομμυρίων δόσεων.

Αυτόν τον μήνα, η νοτιοδυτική περιοχή Γκουανσί και η πόλη Τζινγκμέν στην κεντρική επαρχία Χουμπέι θα ξεκινήσουν να εμβολιάζουν τις ηλικίες 15 με 17 και θα ακολουθήσουν τα παιδιά ηλικίας 12-14 τον Αύγουστο, ανέφεραν χθες τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και ντόπιοι αξιωματούχοι ελέγχου των ασθενειών.

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου οι αρχές εκεί στοχεύουν να έχουν εμβολιάσει πλήρως όλους όσοι μπορούν να εμβολιαστούν στις ηλικίες 12 με 17.

Η Κίνα έχει εγκρίνει δύο εγχώριας παραγωγής εμβόλια, ένα της Sinovac Biotech και ένα άλλο που παρασκεύασε μια εταιρεία του Πεκίνου, θυγατρική της Sinopharm, για όσους έχουν ηλικία 3 ως 17 ετών. Η πιο πυκνοκατοικημένη χώρα με πληθυσμό 1,4 δισεκατομμύριο κατοίκους, δεν αποκαλύπτει συστηματικά πόσοι άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί πλήρως, αλλά στα τέλη του περασμένου μήνα ένας κρατικός ραδιοσταθμός μετέδωσε ότι το εθνικό ποσοστό έχει φθάσει στο 40%.

Πολλές τοπικές αρχές ανακοίνωσαν αυτό τον μήνα ότι οι δημόσιοι χώροι –από σούπερ μάρκετ μέχρι σιδηροδρομικοί σταθμοί– θα ελέγχουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και θα καταγράφουν τα προσωπικά στοιχεία των ανεμβολίαστων επισκεπτών, ώστε να ωθήσουν περισσότερους πολίτες στον εμβολιασμό.

Προειδοποίηση UNICEF- UNESCO για «καταστροφή μιας γενιάς» αν δεν ανοίξουν τα σχολεία

Αργεντινή: “Πνιγόμαστε”-Οι Αργεντινοί παλεύουν με την πανδημία καθώς ο αριθμός των νεκρών πλησιάζει τους 100.000

Στο κοιμητήριο Σαν Βισέντε στην πόλη Κόρντομπα στη κεντρική Αργεντινή, η Σάντρα ντελ Βάλε Περέιρα, 50 ετών, ήρθε να επισκεφθεί τους τάφους των γονιών της που πέθαναν λόγω της COVID-19 που έπληξε τη χώρα της Νότιας Αμερικής.

“Έμεινα μόνη μου”, δήλωσε η Βάλε Περέιρα στο Reuters, λέγοντας ότι η ίδια και τα αδέρφια της απομονώνονται ο ένας από τον άλλο για να αποφύγουν πιθανή μόλυνση. “Πρώτα πέθανε η μητέρα μου και στη συνέχεια ο πατέρας μου. Δεν ξέρω πια τι να νιώσω για αυτή την τρομερή ασθένεια”.

Η Αργεντινή ήταν μια από τις χειρότερα πληγείσες χώρες στην περιοχή σε ό,τι αφορά τα κατά κεφαλήν κρούσματα και θανάτους, με περίπου 4,7 εκατ. επιβεβαιωμένες μολύνσεις και τον αριθμό των νεκρών από την πανδημία να αναμένεται να ξεπεράσει τους 100.000 αργότερα σήμερα.

Ο ημερήσιος μέσος όρος κρουσμάτων έχει μειωθεί από τα υψηλά επίπεδα του περασμένου μήνα και η πληρότητα κλινών σε μονάδες εντατικής θεραπείας μειώνεται, αν και πανεθνικά παραμένει πάνω από το 60%.

“Κάθε ζωή που χάθηκε με λυπεί βαθύτατα”, δήλωσε ο πρόεδρος Αλμπέρτο Φερνάντες σε ομιλία την περασμένη εβδομάδα. “Εγγυώμαι ότι δεν θα σταματήσουμε αυτούς τους μήνες να εμβολιάζουμε κάθε άνδρα και γυναίκα στην Αργεντινή”.

Ενώ ανεπτυγμένες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, έχουν μειώσει τους θανάτους με τους γρήγορους ρυθμούς των εμβολιαστικών προγραμμάτων, χώρες στη Νότια Αμερική βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης για τα ημερήσια κατά κεφαλήν κρούσματα και θανάτους, με την κυκλοφορία των εμβολίων να καθυστερεί λόγω της βραδείας τροφοδοσία.

Η Αργεντινή, μια χώρα περίπου 45 εκατ. ανθρώπων, έχει χορηγήσει πάνω από 25 εκατ. δόσεις εμβολίων, αν και μόνο 5 εκατ. άνθρωποι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις, χρησιμοποιώντας κυρίως το ρωσικό Sputnik V, το σκεύασμα της AstraZeneca και αυτό της κινεζικής Sinopharm.

Η κυκλοφορία των εμβολίων αυξάνει τις ελπίδες ότι η χώρα μπορεί να ελέγξει την πανδημία, αλλά το περισσότερο μεταδοτικό στέλεχος Δέλτα προκαλεί εξάρσεις στις μολύνσεις ακόμα και σε χώρες, όπως το Ισραήλ, με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, αναγκάζοντας τις αρχές να επανεξετάσουν τις εμβολιαστικές τους εκστρατείες.

Η πανδημία επιδείνωσε την οικονομική κρίση που ήδη έπληττε την Αργεντινή.

“Δεν είναι απλά η πανδημία που μας πνίγει σε αυτή τη χώρα. Είναι επίσης η τεράστια οικονομική κρίση”, δήλωσε ο Γκαστόν Ρουσίτσι, 34 ετών, από ομάδα πυροσβεστών στην Κόρντομπα που έχει επιφορτιστεί με τη μεταφορά νεκρών κατά την πανδημία. “Πολλοί συγγενείς μάς καλούν κλαίγοντας, όχι μόνο λόγω του θανάτου, αλλά διότι δεν έχουν τα χρήματα…για να μπορέσουν να προσφέρουν σε έναν άνθρωπο την ταφή που του αξίζει”, πρόσθεσε ο Ρουσίτσι.

Η κυβέρνηση της Αργεντινής επέβαλε εκ νέου μέτρα lockdown νωρίτερα αυτή τον χρόνο εν μέσω σοβαρού δεύτερου κύματος κρουσμάτων, το οποίο έχει έκτοτε αμβλυνθεί. Έχει αυστηρούς περιορισμούς στις αφίξεις στα σύνορα σε μια προσπάθεια να κρατηθούν μακριά τα μολυσματικά παραλλαγμένα στελέχη.

Ο Εζεκιέλ Γκονζάλες, 35χρονος εργαζόμενος στο προάστιο Τιγκρέ του Μπουένος Άιρες, είπε ότι είναι δύσκολο να πει κανείς με ποιο τρόπο η χώρα θα μπορούσε να είχε σταματήσει την πανδημία, δεδομένης της ανάγκης να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ των περιορισμών και της καταπολέμησης των αυξανόμενων επιπέδων φτώχειας. “Θα έπρεπε όλοι να κλειδωθούμε μέσα εντελώς και αυτό είναι πολύ δύσκολο. Πρέπει να βγεις έξω να κερδίσεις χρήματα για να μπορείς να φας και να επιβιώσεις”, είπε.

Τοπικό εργαστήριο αρχίζει τώρα να παράγει το Sputnik V για να επιταχύνει τους εμβολιασμούς και η χώρα πρόσφατα κατέληξε σε συμφωνία για 20 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Moderna.

Ο Λαουτάρο Φαμπιάν Γκόμεζ, 20 ετών, δήλωσε ωστόσο ότι η χαλαρή στάση από ορισμένους που πηγαίνουν σε μέρη με συνωστισμό χωρίς μάσκες παρεμποδίζει τη βελτίωση.

“Με εξοργίζει και με κάνει να νιώθω ανήμπορος”, είπε. “Μου φαίνεται ότι εάν συμπεριφερόμαστε έτσι, θα έχουμε εδώ κορονοϊό έως το 2050”.

Σιγκαπούρη: Όλοι οι επιβάτες και τα μέλη πληρώματος σε κρουαζιερόπλοιο της Σιγκαπούρης παραμένουν περιορισμένοι στις καμπίνες τους ύστερα από τον εντοπισμό ύποπτου κρούσματος κορονοϊού

Κρουαζιερόπλοιο της Genting Cruise Lines που πραγματοποιούσε «κρουαζιέρα χωρίς προορισμό» επέστρεψε στη Σιγκαπούρη καθώς υπήρχαν υποψίες ότι ένας επιβάτης μολύνθηκε με COVID-19 και οι σχεδόν 3.000 επιβάτες και μέλη του πληρώματος περιορίστηκαν στις καμπίνες τους.

Ένας σαραντάχρονος επιβάτης βρέθηκε θετικός σε τεστ PCR που διενεργήθηκε στο πλοίο και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για περαιτέρω διαγνωστικά τεστ μετά τον ελλιμενισμό του πλοίου νωρίς σήμερα, όπως ανακοίνωσε το Συμβούλιο Τουρισμού της Σιγκαπούρης.

«Ο επιβάτης ταυτοποιήθηκε ως στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος στην ξηρά και απομονώθηκε άμεσα όπως προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα εν πλω», ανέφερε το συμβούλιο σε ανακοίνωση.

Η παγκόσμια βιομηχανία κρουαζιέρας υπέστη σοβαρό πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού, με κάποιες από τις πρώτες μεγάλες εξάρσεις να καταγράφονται σε κρουαζιερόπλοια σε ασιατικά ύδατα.

Η Σιγκαπούρη, που έχει καταγράψει σχετικά λίγα εγχώρια κρούσματα COVID-19, ξεκίνησε κρουαζιέρες χωρίς ενδιάμεσες στάσεις με πολυτελή πλοία τον Νοέμβριο.

Το World Dream της Dream Cruises είχε 1.646 επιβάτες και 1.249 μέλη του πληρώματος, με όλους τους επιβαίνοντες να παραμένουν στις καμπίνες τους και να τους παραδίδονται γεύματα ανέπαφα, όπως ανακοίνωσε η Dream Cruises, που ανήκει στην Genting Cruise Lines.

Ο επιβάτης για τον οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έχει μολυνθεί με COVID-19 είχε βρεθεί αρνητικός στο υποχρεωτικό τεστ rapid πριν από την αναχώρηση του πλοίου για κρουαζιέρα τριών διανυκτερεύσεων την Κυριακή.

Οι τρεις επιβάτες που συνταξίδευαν με το συγκεκριμένο πρόσωπο βρέθηκαν αρνητικοί και τέθηκαν σε απομόνωση προκειμένου να γίνει περαιτέρω ιχνηλάτηση, σύμφωνα με το Συμβούλιο Τουρισμού.

Σύμφωνα με την Dream Cruises, εντός του πλοίου επιτρέπεται να μετακινούνται μόνο τα απολύτως απαραίτητα μέλη του πληρώματος με προστατευτικό εξοπλισμό.

Επιβάτες δήλωσαν ότι ενημερώθηκαν για το ύποπτο κρούσμα σε ανακοίνωση που έγινε γύρω στη 1 τα ξημερώματα.

«Ήμασταν προετοιμασμένοι για την πιθανότητα αυτή», δήλωσε η επιβάτης Σουριάνα Άλι σε διαδικτυακή επικοινωνία με μέσα ενημέρωσης που διοργάνωσε η εταιρία.

Οι κρουαζιέρες χωρίς προορισμό, αποκλειστικά για κατοίκους της Σιγκαπούρης, έγιναν πολύ δημοφιλείς κατά τη διάρκεια της πανδημίας όταν λόγω των περιορισμών του κορονοϊού υπήρχαν πολύ λίγες ευκαιρίες για ταξίδια.

Ο 51χρονος Ταν Τσουν Σενγκ ήταν στην τρίτη του κρουαζιέρα για φέτος με κάποιους φίλους όταν έγινε γνωστή η είδηση, αλλά τουλάχιστον συνέβη προς το τέλος του ταξιδιού, όπως δήλωσε ο ίδιος. «Ευτυχώς που έγινε στη 01.00 και είχαν τελειώσει όλες οι δραστηριότητες», δήλωσε. Πρόσθεσε ότι ανησυχεί για την καραντίνα αλλά θα ξαναπάει κρουαζιέρα.

Οι επιβάτες είπαν ότι περίμεναν να ενημερωθούν πότε θα μπορέσουν να αποβιβαστούν.

Η επόμενη κρουαζιέρα δύο διανυκτερεύσεων της World Dream που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει σήμερα ακυρώθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ

Δείτε επίσης: 

Ισραηλινή έρευνα για το εμβόλιο της Pfizer σε εγκυμονούσες

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα