Ελλάδα

Ρεγγίνα Μακέδου για Πνευματικό: «Ποιος είναι αυτός ο κύριος που νομίζει ότι είναι Θεός;»

Μια γυναίκα που δίνει μάχη με τη λευχαιμία και που αντέδρασε στις δηλώσεις του πρώην υποψηφίου της ΝΔ, Σπ. Πνευματικού μιλά σε τηλεοπτικό σταθμό.

Parallaxi
ρεγγίνα-μακέδου-για-πνευματικό-ποιο-1018526
Parallaxi

Εικόνα: Glomex 

Η Ρεγγίνα Μακέδου είναι μια γυναίκα που δίνει μάχη με τη λευχαιμία και που εναντιώθηκε στις δηλώσεις του πρώην υποψηφίου της ΝΔ, Σπύρου Πνευματικού, περί «οικονομικά ασύμφορων» ασθενών.

«Έχω δει πολλούς ασθενείς να είναι ένα βήμα πριν το θάνατο και να το ξεπερνούν. Για μένα, αν με ρωτάς. μόνο ο Θεός ξέρει πότε θα φύγεις. Κανείς δεν μπορεί να παίζει τον Θεό» είπε η ίδια μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Αν δεν ήταν οι γιατροί μου να πιστεύουν στις δυνατότητες τους και σε μένα εγώ δεν θα ‘μουν εδώ. Ο ασθενής μπορεί πολλές φορές να χάνει τις ελπίδες του. Πονάμε, παραμορφωνόμαστε, δεν βλέπουμε βελτίωση, φτάνουμε στα όριά μας εμείς οι ασθενείς. Οι γιατροί είναι αυτοί που θα μας πάνε ένα βήμα παραπέρα. Και εγώ τη ζωή μου πραγματικά τη χρωστάω στον δότη μου και τους γιατρούς μου», συνέχισε.

«Ποιος είναι αυτός ο κύριος που νομίζει ότι είναι Θεός; Αυτά είναι τα δεύτερά μου μαλλάκια. Τα έχασα δύο φορές γιατί πάλεψα με την λευχαιμία. Τη δεύτερη φορά κόντεψα να πεθάνω», ανέφερε χαρακτηριστικά σε σχέση με τα λεγόμενα του Σπύρου Πνευματικού.

Για τις θεραπείες των ασθενών με καρκίνο τόνισε πως «Είναι θεραπείες που κοστίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ» ενώ τόνισε ότι είναι παρήγορο τουλάχιστον να ξέρει ο ασθενής ότι αυτά τα παρέχει το κράτος και όχι όπως συμβαίνει στην Αμερική.

«Γιατί όποιος τολμήσει να πει σε εμένα ότι η Αμερική έχει σύστημα υγείας, το λέει σε λάθος άνθρωπο. Έζησα στην Αμερική. Οι άστεγοι που βλέπετε στους δρόμους, είναι εκείνοι που χρειάστηκαν κάποια στιγμή κάποια εγχείρηση, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους.» είπε μεταξύ άλλων.

«Αν δεν ήξερα ποιος είναι θα έλεγα ότι μου μιλά κάποιος γνωστός μου. Μου είπε ότι και ο ίδιος στενοχωρήθηκε και δεν συμφωνεί καθόλου με όσα ειπώθηκαν και είναι κάθετος σε αυτό, και θα κάνει τα πάντα για να έχουμε δωρεάν υγεία» είπε για το τηλεφώνημα που έλαβε από τον πρωθυπουργό μετά τις δηλώσεις Πνευματικού.

Πηγή: Αnt1 
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα