Ρεπορτάζ

Αγάπα τον πλησίον σου και δείξτο!

Ένα κιλό κρέας μπορεί για μας να είναι το αυτονόητο για κάποιους άλλους όμως...Μια εξαιρετική πρωτοβουλία που πρέπει να διαδοθεί.

Parallaxi
αγάπα-τον-πλησίον-σου-και-δείξτο-86771
Parallaxi

meat

Η τάση της αλληλεγγύης σε είδος μέσω μιας σειράς καταστημάτων όπου μπορείς να πληρώσεις και να απολαύσει κάποιος που έχει πραγματικά ανάγκη κάτι, που ξεκίνησε με τον καφέ σε αναμονή, επεκτείνεται πια και σε άλλα προϊόντα και υπηρεσίες.

Ένα κρεοπωλείο στη Νέα Φιλαδέλφεια της Θεσσαλονίκης, λίγο έξω από την πόλη, αποφάσισαν να προσφέρουν την ευκαιρία σε όποιον νοιάζεται και μπορεί να βοηθήσει πρακτικά με μια ή παραπάνω μερίδες κρέατος όσους το έχουν ανάγκη να το κάνουν.

Με μια ανακοίνωση  πριν τρεις μέρες στο fb του κρεοπωλείου που έγραφε:

«Στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε η αλληλεγγύη είναι το μέσο για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που ταλαιπωρούν την χώρα μας. Νοιαζόμαστε για τον συνάνθρωπο και προσφέρουμε από το υστέρημά μας, είδη πρώτης ανάγκης σε ευπαθείς ομάδες! Εμείς κάνουμε την αρχή προσφέροντας 1 κιλό από κάθε είδος. Η πιο μικρή βοήθεια είναι σημαντική για κάποιους συνανθρώπους μας!», ξεκίνησαν προσφέροντας πρώτοι και βάζοντας τους υπολοίπους συμπολίτες στη διαδικασία να συμμετέχουν και κείνοι.

Μιλώντας με την ιδιοκτήτρια Ρούλα Στεφανίδου χθες βράδυ είχαμε μια πρώτη αποτίμηση του τι συμβαίνει:  ”Είχαμε δει ότι το έκαναν φούρνοι και καφέ και βλέποντας τα νοικοκυριά που έχουν ελλείψεις σε τρόφιμα, μπορεί να το κάνει ο καθένας σε είδη πρώτης ανάγκης, είμαστε στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Κιλκίς και μου ζητούν να μάθουν πως να έρθουν ως εδώ μισή ώρα δρόμος με το λεωφορείο για λίγο κρέας. Απόψε η προσφορά των συμπολιτών μας, έχει φτάσει αρκετά ψηλά. Μέχρι τώρα έχουν ζητήσει συντοπίτες μας, άνθρωποι που δεν είναι από επιλογή έτσι. Δεν τους αρέσει να ζητιανεύουν. Δεν μπορούμε να κάνουμε τους κριτές. Μακάρι να υπάρξει σε κάθε γειτονιά ένα μαγαζί με είδη πρώτης ανάγκης. Τις επόμενες μέρες θα προσπαθήσουμε να στείλουμε και εκτός της περιοχής μας. Μαζί μας επικοινώνησαν και δυο μαγαζιά από την Έδεσσα και την Κοζάνη που μπήκαν και αυτή στην αναμονή”. 

Μένει να δούμε την ανταπόκριση του κόσμου σε μια ιδέα που κερδίζει διαρκώς έδαφος και ποιοι θα τους μιμηθούν για καλό σε άλλα σημεία της πόλης.

meat2

Δείτε τη σελίδα τους εδώ 

Διαβάστε επίσης: Τα καφέ της αναμονής 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα