Featured

Χιονοδρομικά: Βλέπουν άσπρη μέρα – Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση

Φουλ το σαββατοκύριακο - Ξεπαγώνουν τα χαμόγελα στον κλάδο μετά από δύο χρόνια.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής
χιονοδρομικά-βλέπουν-άσπρη-μέρα-ξεπ-874630
Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Είδατε και εσείς τις αρχικές σας σελίδες στο Facebook και τα στόρι στο Instagram να γεμίζουν από δημοσιεύσεις φίλων και γνωστών σας που πέρασαν το σαββατοκύριακο τους σε κάποιο χιονοδρομικό κέντρο;

Σίγουρα δεν ήσασταν οι μόνοι, καθώς όντως, όπως επιβεβαιώνουν και στην parallaxi υπεύθυνοι χιονοδρομικών κέντρων, η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία το διήμερο που μας πέρασε.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών δημιούργησαν το ιδανικό σκηνικό για τους λάτρεις του χιονιού, αλλά και για όσους ήθελαν να ξεφύγουν για λίγο από την ρουτίνα της καθημερινότητας.

Οι εικόνες των τελευταίων δύο εβδομάδων όπως είναι φυσικό έχουν… ξεπαγώσει τα χαμόγελα και στον κλάδο, καθώς μετά από δύο καταστροφικά χρόνια εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, τα χιονοδρομικά κέντρα προσπαθούν να πάρουν ξανά τα πάνω τους και φαίνεται ότι η προσμονή του κοινού ήταν μεγάλη.

Φουλ το Σέλι

Εξαιρετικό ήταν το… ταμείο του σαββατοκύριακου για το χιονοδρομικό κέντρο στο Σέλι, όπως αναφέρει στην parallaxi, ο κ. Μελλιόπουλος.

«Ήμασταν γεμάτοι. Όλα τα πάρκινγκ ήταν γεμάτα. Οι μέρες κύλησαν καλά, είχε ηλιοφάνεια, το χιόνι ήταν παγωμένο και ο κόσμος το ευχαριστήθηκε πολύ. Είχαμε μεγάλη προσέλευση χιονοδρόμων αυτή τη φορά.

Εννοείται ότι επιστρέφουν τα χαμόγελα στον κλάδο. Επιστρέφει ο κόσμος, τα βουνά και τα χιονοδρομικά παίρνουν ξανά ζωή. Είχε προηγηθεί μια διετία που όλοι ένιωθαν εγκλωβισμένοι.

Είναι λογικό τώρα να θέλουν να ξεσκάσουν. Φαίνονται όλοι πιο ήρεμοι, πιο ευχαριστημένοι.

Η μουσική δεν επιτρέπεται στον εξωτερικό χώρο, ο χιονοδρόμος όμως έρχεται εδώ για να βρει την ηρεμία του, την ησυχία του. Η φύση αυτό προσφέρει άλλωστε. Την χαρά, την ελευθερία, την ηρεμία της ψυχής και του μυαλού. Επομένως, δεν επηρεάζει το αν υπάρχει ή όχι μουσική, την προσέλευση του κοινού».

Προσέλευση που παραπέμπει σε προ covid εποχές στο Ελατοχώρι

Σαββατοκύριακα από το… παρελθόν τα δύο τελευταία στο χιονοδρομικό κέντρο του Ελατοχωρίου, όπως σημειώνει στην parallaxi ο κ. Γκλάρας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

«Είχαμε υπερβολικό κόσμο, όμως ήταν διαχειρίσιμος. Μπορεί να υπήρχε μια μικρή καθυστέρηση στα πάρκινγκ με ουρές, αλλά όταν έρχεται έτσι μαζικά ο κόσμος δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω.

Είναι ενθαρρυντικά τα πράγματα. Ίσως λόγω της πανδημίας ο κόσμος δείχνει μια προτίμηση στο βουνό. Ενδεχομένως να το θεωρεί πιο ασφαλής. Μια διέξοδος για να ξεφύγει.

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε πάντως θα μπορούσαμε να πούμε ότι μας θύμισε σαββατοκύριακα παλαιότερων ετών, προ πανδημίας».

Ικανοποίηση και στο Πισοδέρι

Ανάλογη εικόνα και στο χιονοδρομικό κέντρο του Πισοδερίου, όπως σημειώνει στην parallaxi, ο διαχειριστής του, κ. Τάσος Τόττης.

«Το σαββατοκύριακο η κίνηση πήγε πάρα πολύ καλά. Πάρα πολύς κόσμος ήρθε. Υπερβολικά πολύς κόσμος θα έλεγα. Όλα τα lifts ήταν ανοιχτά.

Το χιονοδρομικό κέντρο πηγαίνει καλά, εξυπηρετούμε άψογα τον κόσμο. Κάτι γίνεται καλά προφανώς για να υπάρχει τόσος κόσμος.

Δυο χρόνια ήμασταν κλειστά και πάλι όμως η ψυχολογία του κόσμου επηρεάζεται με την απουσία της μουσικής.

Τι θα πείραζε το να παίζει μουσική στον εξωτερικό χώρο του lift; Ούτε για τον εσωτερικό χώρο δεν μπορούμε να το καταλάβουμε γιατί συμβαίνει αυτό, όταν η οχλαγωγία είναι υψηλότερης έντασης. Δεν βγάζουμε άκρη πραγματικά με το συγκεκριμένο μέτρο…».

Καϊμακτσαλάν: Με αλυσίδες η πρόσβαση – Τρία lifts ανοιχτά

Νωρίς το πρωί της Κυριακής το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας Καϊμάκτσαλαν με επίσημη ανακοίνωση του έκανε γνωστό ότι λόγω των ισχυρών ανέμων θα παραμείνει κλειστό και καλούσε τον κόσμο να μην μεταβαίνει στο κέντρο, καθώς στα τελευταία 3 με 4 χιλιόμετρα ο δρόμος ήταν αποκλεισμένος.

Στις 11:30 με νεότερη ενημέρωση έγινε γνωστό ότι μετά τη μείωση του ανέμου και την προετοιμασία του κέντρου, από τις 12:30 θα δίνονταν σε λειτουργία οι αναβατήρες Μετερίζι, Σαραντόβρυση 2 και των αρχαρίων.

Το πρωί της Δευτέρας η μέρα ξεκίνησε με το θερμόμετρο να δείχνει -20 βαθμούς Κελσίου στη βάση του χιονοδρομικού κέντρου. Ωστόσο, η αίσθηση της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με τον αέρα είναι ακόμα χαμηλότερη.

Οι αναβατήρες Μετερίζι, Σαραντόβρυση 2, Baby Lifts και play land Έλκηθρα ήταν στη διάθεση του κοινού.

Με αλυσίδες ή χιονολάστιχα η πρόσβαση μέσω του Αγίου Αθανασίου.

https://www.facebook.com/kaimaktsalan.gr/videos/1116183182546849/

Με προσοχή η προσέλευση και στη Βασιλίτσα

Με τρεις από τους επτά αναβατήρες σε λειτουργία (Ελιμεία, Μ. Αλέξανδρος και Φίλιππος) και τη θερμοκρασία στους -15 βαθμούς Κελσίου ξεκίνησε τη Δευτέρα η ημέρα στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας.

Αρκετά πατημένο το χιόνι, όπως αναφέρουν επισκέπτες του χιονοδρομικού κέντρου, με τον δρόμο να είναι ανοιχτό αλλά να χρειάζεται προσοχή λόγω του παγετού και τις αλυσίδες να είναι οπωσδήποτε απαραίτητες στο πορτ μπαγκάζ σε περίπτωση που απαιτηθεί η χρησιμοποίηση τους.

Από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι του κέντρου καλούν τους επισκέπτες να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις ταχύτητες που αναπτύσσουν στις πίστες, να μην εισέρχονται στις κλειστές και να τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες και τις σημάνσεις που υπάρχουν.

Παράλληλα, κάνουν έκκληση για πιστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων, συμμόρφωση με τις οδηγίες του προσωπικού, αλλά και χρησιμοποίηση των κάδων απορριμμάτων για τα σκουπίδια ώστε να μένει καθαρός ο χώρος.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, χιόνι, κάνει σκι, βουνό και φύση

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα